Poeng på en dårlig dag

REDNINGSMANNEN: Nicolai Aas reddet det ene poenget for Birkenes mot Hisøy med sin scoring i det 53. minutt.

Birkenes hadde alle tre poengene i lomma mot Hisøy, men ga bort to av dem på en forsvarsblemme syv minutter før slutt.

Da fikk to Hisøy-spillere spasere mutters alene gjennom BIL-forsvaret og putte ballen i nettet bak en utmanøvrert Thomas Salvesen. BIL-keeperen kan imidlertid ikke klandres for poengtapet.

Snarere tvert imot. Salvesen var lagets beste i det som på forhånd ble vurdert som en av de tøffere hjemmekampene for det unge birkeneslaget.

Deilig med mål

Den nye BIL-treneren er mellomfornøyd med kampen.

– Vi er i alle fall bedre i andre omgang enn i første. Da har vi bedre kvalitet på pasningene, og vi går framover på banen for å score og vinne. Men vi kan bli bedre, innrømmer Simon Harrold.

Målscorer Nicolai Aas er enig.

– Vi roter mye i første omgang. Da henger vi ikke sammen. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor, for vi er veldig gode på trening, sier den hjemvendte BIL-spissen.

Han synes det er deilig å score, men kjedelig å gi fra seg seieren helt på tampen. Men legger til:

– Vi får ta med oss at vi tar ett poeng på en dårlig dag mot ett av de bedre lagene.

Gikk hardt ut

Hisøy kom fra storseier 5-1 over Trauma i forrige serierunde. Hisøyværingene er kjent for å gå hardt ut. Det gjorde de også i Birkenesparken mandag kveld.

Men hjemmelaget hadde bestemt seg for å stå imot, og selv om pasningskvaliteten var av typen som gir motstanderen overgangsmuligheter, klarte ikke øyboerne å skape stort. Med ett unntak; da BIL-keeperen måtte hente fram en kjemperedning på et langskudd etter fem minutter.

Rett før kvarteret er spilt har Jakob Flakk to kjempesjanser til å sende Birkenes i ledelsen, men begge gangene står Hisøy-keeperen i veien. Et par halvsjanser til hvert av lagene er det eneste å melde om resten av en førsteomgang preget av feilpasninger og klabb og babb.

Rask respons

I pausen maner BIL-trener Simon Harrold spillerne sine til å komme tettere opp i motstanderen og skjerpe pasningskvaliteten. Det gir umiddelbart resultat. Etter kun to minutters spill avslutter Nicolai Aas et godt BIL-angrep med et skudd fra skrå vinkel.

Få minutter etter skyter han rett på keeper etter en corner, for så å sette corner nummer to i nettet med pannebrasken. Snaue kvarteret før slutt får samme «Nico» en kjempesjanse til å doble ledelsen, men skuddet fra kloss hold går rett på keeper.

Hisøy har også sine muligheter, men hjemmelaget klarer å rydde unna. Helt til den ulykksalige tellefeilen som serverer bortelaget utligningen på et sølvfat. Dermed ender det med poengdeling for BILs 5. divisjonsgutter i årets første hjemmekamp.

Allerede torsdag venter Imås borte, et Imås-lag som står med full pott etter to kamper.