Forventinger til Møller Tor

BJERKE: Møller Tor (3) og kusk Lars Anvar Kolle vant 1.løp DNTs unghestserie da Nordsjø Odin (5) galopperte i kampens hete. FOTO: Anders Kongsrud / Hesteguiden.com.

Er Birkeland-hesten landets største talent?

Onsdagens duell mellom Birkeland-hesten Møller Tor og Øystein Tjomslands Nordsjø Odin fikk travekspertene til å spå store triumfer for sørlandstravet i 2018.

Sørlandsk travsport går en særdeles spennende sesong i møte. Et av de største travtalentene i landet spås å være, Møller Tor, som er eid av Ernst Karlsen fra Birkeland.

Ola Slåtsveen, travekspert og mangeårig løpsreferent i Travparken, var ute med lovord på Twitter bare minutter etter at 3-åringen hadde vunnet DNTs Unghestserie på Bjerke onsdag kveld.

«Kriteriet til Sørlandet i år? Møller Tor årgangsener. Nordsjø Odin ikke mye slått. Wow!»

Mektig avslutning

Etter en mektig avslutning av løpet etter enorme 1.24 de siste 500 meterne stod Møller Tor, som trenes av Jenny Thygesen, igjen som en vinner. Dog ikke uten dramatikk.

Midt på oppløpet så Tjomslands Nordsjø Odin ut til å koble seiersgrepet da en ulykksalig galopp satte en stopper for videre nappetak de to sørlandshestene imellom. Møller Tor tok dermed sin tredje seier på like mange forsøk da han vant på 1.32,1/2140 meter.

En lykkelig trener var ikke sen om å strø om seg med lovord om sitt supertalent.

Fornøyd trener

– Det er vel eneste gang i mitt liv at jeg vil komme borti et slikt individ. Han er veldig ærlig, og har fin teknikk. Det er moro å være første i mål, men det var synd at Nordsjø Odin galopperte. Det er veldig stort å ha en hest som kan kjempe i de største løpene, man kan vel ikke drømme om så mye mer, sa Thygesen med et smil i seiersintervjuet.

Ernst Karlsen eier Møller Tor sammen med Tor Birger Krageboen fra Tveit.

Norsk Travkriterium (Kriteriet) er det største løpet for tre år gamle norskfødte hester. Løpet går av stabelen på Bjerke søndag 9.september med en førstepremie på 500 000 kroner.