Krevende oppkjøring

BIL-STALLEN 2018: Yasin Ibrahim (33, midtbane) (bak f.v.), Jon Frigstad (17, midtbane), Knut Arild Espegren (23, midtbane), Jonas Sundtjønn (18, midtbane), Lasse Terjesen (19, forsvar), Jarl Erling Andreassen (21, forsvar), Lasse Aamlid (35, forsvar), Torgeir Holte (26, forsvar), Simon Harrold (trener), Steffen Flaa (26, forsvar), Eivind Håkedal (17, midtbane), Albin Maxharraj (18, midtbane), Said Al-Rantisi (17, forsvar), Kristian Helland (20, keeper), Thomas Salvesen (34, keeper), Edvard Wisløff Ohrvik (17, forsvar), Trym Haugen Bildøy (17, midtbane), Arild Moldal (16, forsvar). Jakob Flakk (25, angrep), Elias Christiansen (21, midtbane), Sebastian Håkedal (26, forsvar) og Nicolai Aas (24, angrep) var ikke tilstede.

BIL-treneren er usikker på hva laget er kapabelt til i serieåpningen i 5. divisjon. Til det er treningsgrunnlaget for spinkelt.

– Vinterværet er ikke godt. Det gjør at vi ikke kan trene ute, sier BIL-trenger Simon Harrold på sjarmerende «anglonorsk».

Når vi treffer den nye BIL-treneren på siste trening før påske er det imidlertid ute på kunstgresset i Birkenesparken. Høye brøytekanter rundt banen og isdekte sidelinjer bekrefter trenerens dom over treningsforholdene. Snødekte kunstgressbaner har forvist BILs fotballflaggskip til Sørlandshallen og Birkeneshallen. Dermed er det blitt lite fokus på formasjonstrening.

– Vi har jobbet mye med pasninger og bevegelse. Vi skal ha ballen mye, ikke spille langt. Da må vi bruke stemmen mye og få høyere tempo på ballen, sier Harrold.

Skaper sjanser

Vinterens – foreløpig – fire treningskamper har gitt seier og uavgjort mot Tveit, seier mot Imås og tap mot Rygene. Spillemessig har lagets prestasjoner variert veldig, medgir BIL-treneren.

– Vi har skapt mye sjanser og scoret noen fine mål. Vi kunne vært bedre, men vi kommer. Treningskampene er først og fremst viktige for at jeg kan evaluere, så kan vi trene på det vi ikke er gode på, understreker engelskmannen.

«Nico» er tilbake

Han gleder seg over å ha Nicolai Aas tilbake i BIL-trøya. Den tidligere Start-, Arendal FK- og Vindbjart-spissen har notert seg for tre mål i treningskampene.

– Han er god med ballen og en som kan score mål. Samtidig er han veldig smart, og god til å linke opp med andre spillere, så det er veldig bra å ha fått ham med, bekrefter BIL-treneren.

En annen spiller som vil bli sentral i årets BIL-lag er Lasse Aamlid. Stopperkjempen, som snart fyller 35, går på en ny sesong med kapteinsbindet rundt armen.

– Lasse er veldig god, en jeg stoler på. Han er veldig god til å bruke stemmen og få spillerne med, kommenterer Harrold.

Ungt lag

Rutinen til spillere som Aamlid og Aas, Sebastian Håkedal og Jarl Erling «Huni» Andreassen kan komme godt med. Av de 22 spillerne i A-lagsstallen er nemlig halvparten 20 år eller yngre.

– Vi har et veldig ungt lag. Vi har fått opp flere unge spillere fra B-laget, spillere jeg har jobbet med tidligere og som kjenner meg godt. Det blir tøft for dem, men de er gode nok, så de kommer etter hvert, hevder treneren.

Hvilken formasjon laget vil spille i, avhenger av hvilke spillere som er tilgjengelige til enhver tid.

Én kamp av gangen

Noe resultatmål har ikke den nye treneren satt for sesongen.

– Målet er bli bedre og utvikle spillet vårt. Vi tenker ikke på tabellplassering og sånt, det får komme etter hvert. Dette er min første sesong med disse spillerne, så vi tar én kamp av gangen, forteller Simon Harrold.

Så gjenstår det store spørsmålet: Er dere klare til seriestarten?

– Godt spørsmål, jeg er spent. Treningsgrunnlaget er litt tynt, men vi skal trene tre ganger i uka fram til seriestart, så får vi se, sier BIL-treneren.

Birkenes serieåpner hjemme i Birkenesparken mot Øyestad 9. april.