Fra påskelotteri til Peru

LOTTERI: Gunn Karin Thomassen, Elin Eikeland Andersen og Aslaug Ludvigsen sørget for at gevinstene fikk nye eiere under påskefrokosten fredag formiddag.

Gule gensere og påskefrokost ble til over 10.000 kroner til skolebarn i Peru.

– Vi satt og planla påskefrokosten, og så kom det et forslag om at alle skulle ha på seg gule gensere denne fredagen. Derfra var veien kort til et lite påskelotteri, sier Aslaug Ludvigsen.

Som sagt, så gjort. Fredag ble bordet i møterommet Varpelia dekket for en skikkelig påskefrokost. Når Birkenesavisa kommer slentrende innom er det god stemning og gule gensere som gjelder. Lotterivirksomheten ble heller ikke så liten som først planlagt.

– 10.450 kroner er resultatet, og det er jo helt fantastisk. Da vi begynte hadde vi ikke lodd, og heller ikke gevinster, sier Ludvigsen.

Mange bidrag

Nå har blant annet lokale butikker bidratt med gevinster, og omtrent alle ansatte i kommunen har kjøpt lodd. Ludvigsen forteller om et voldsomt engasjement på kommunehuset.

– Ja, og det er gøy. Når en av våre kolleger reiser ned til Peru er det også lett å velge hvilket formål som lotteripengene skal komme til gode, sier Ludvigsen.

Under påskefrokosten sørger moderne teknologi for at de ansatte på Ressurssenteret kan kommunisere direkte med Mari Jensen i Peru. Sammen med mannen med Paul har hun meldt seg som frivillig til skolen El Mirador som Toril og Arild Espegren har fått bygget.

SKOLE: Toril Espegren forteller at pengene fra lotteriet kommer godt med i Peru-prosjektet til henne og mannen Arild Espegren.

Binder sammen

– Den gleden og engasjementet vi ser nå er helt utrolig, og vi er veldig takknemlige for bidraget fra påskelotteriet. Mens Mari arbeider på skolen ville gjerne Paul bygge en hytte til barna, og med dette bidraget blir det penger til både hytte og leker, sier Toril Espegren.

Barna rett utenfor millionbyen Arequipa i Sør-Peru har opplevd litt av hvert, og Espegren forteller at det blir veldig flott for dem å få enda bedre lekefasiliteter. Hytta som nå bygges kan barna klatre opp på, og rutsje ned i sklia.

– For oss her hjemme er denne frokosten og lotteriet et flott tiltak for å binde oss sammen. Vi som jobber på Ressurssenteret er jo delt inn i flere faggrupper, og det er trivelig å gjøre noe sammen, sier Gunn Karin Thomassen til Birkenesavisa.

PÅSKEFROKOST: Det begynte med påskefrokost, eskalerte med gule gensere, og endte opp som et lotteri til inntekt for El Mirador i Peru.