Tokt på Grasham-havet

Betryggende: Mathilde B. Lunden, Brage Ask Soldal, Constanse Bjørnarå Drangsholt, Sebastian Busborg Sagen og Jakob Alfred Aas Mehren synes det er betryggende at sjørøveren egentlig bare er Steffen Jørgensen.

Gå planken – hopp i havet.

Birkenesavisa er en populær gjest i barnehagen. Tidligere har vi dekket både elgjakt, boblemagi og karneval. Nå er turen kommet til sjørøverne i Kulturbarnehagen på Grasham.

– Vi har holdt på med dette ei ukes tid, og det har vært et veldig engasjement og høyt spenningsnivå hver eneste dag. For selv om det ikke er skummelt, så er det litt skummelt allikevel, forteller sjefssjørøver Steffen Jørgensen.

Maling: Styrer Hilde Ramselien Teslo hjelper Live med sminken.

T-skjorter og sverd

Barna har vært engasjert med maling av T-skjorter, sverdlaging og lapp på øyet. Med alle de fargerike kledningene aner en at det har vært mye søl, men det skal det jo være i en barnehage. I forkant av forestillingen er det ansiktsmaling som står på agendaen, og sorte sjørøverballonger er på plass i taket.

Det er vanskelig å få et en til en intervju i vrimmelen, for det svares i kor. Alle har sett kaptein Sabeltann i Fritidsparken i Kristiansand, ingen synes det er skummelt og alle gleder seg til å være med å finne skatten.

– Men det er såpass skummelt for noen, at jeg viser meg fram i fullt kostyme så alle skal være helt sikre på at det er meg, sier Kirsti Heia som for anledningen skal på fisketur og fiske både tøfler og bleier.

Det blir fart på barna når hun fisker opp et skattekart og hun må gå planken og hoppe i havet når kaptein Sabeltann endelig får tak kartet.

Skattejakt

Museet på Grasham er som skapt for skattejakt, og når kartet følges ender man opp ved det gamle pengeskapet fra Birkenes sparebank fra 1893. Der er skatten, og sjørøversjefen deler villig ut gullpenger som det kan handles for.

Og barn handler villig vekk. Det er spennende suppe med råtne gulerøtter, muselort og andre uhumskheter i gryta. Men journalisten blir beroliget når et par av barna forteller at det er bare lek.

Klar: Hele gjengen fra Bjønnehiet klar til forestilling med egenproduserte sverd, T-skjorter, øyenlapper og ansiktsmaling.