Hopper ikke av skuta

Styret: Styret bestående av Bjørn Roar Esperås, May Britt Andersson, Oddvar Glidje, Franz Agerbo, Øyvind Andersen, Arve Tønnessen og Hilde Høygilt har hatt god kontroll på idrettslagets mange undergrupper og aktiviteter. Willy Kylland har også sittet i styret i 2017.

Ingen har holdt ut så lenge som leder, og han må nok holde ut enda lengre.

– Det har ikke vært en byrde, men en glede. Jeg har sagt til valgkomiteen at jeg ønsker avløsning. Jeg vet at de har jobba mye med det og fortsatt kommer til å jobbe med det, så jeg hopper ikke av skuta før ny leder er på plass, sier leder av Birkenes idrettslag Oddvar Glidje.

Idrettslagets årsmøte på Idrettshuset ble avsluttet med blomsteroverrekkelse til den mangeårige lederen som faktisk har sittet ti år i lederstolen. Det er lengre enn noen andre, og det ser ut som om han må holde ut enda litt lengre.

– Vi setter stor pris på deg som leder, og må virkelig takke deg for innsatsen og all tid som du legger ned for klubben, sa Hilde Høygilt i lag med blomstene.

Fyldige årsmeldinger

Alle undergrupper presenterte sine årsmeldinger. Det finnes ikke tall på hvor mange timer som legges ned på frivillig dugnadsarbeid i idrettslagets hovedlag og underavdelinger. Det er ganske sikkert et svimlende tall, og det hadde vært gøy å vite det tallet.

Barneidretten samler omkring 90 barn fra tre til sju år en gang i uka, og det er engasjert 15 ledere. Fotballgruppa er nok den største og Ragnar Suggelia, som er leder fortelle at Birkenes har hatt 31 lag som har deltatt i regi av Agder fotballkrets.

Orienteringsgruppa har over 100 medlemmer, langrennsgruppa har 70 medlemmer og håndballgruppa 120 medlemmer i alle aldre.

Ivar Skåre administrerer idrettsmerket – hvilket han har gjort siden 1975, og det går rykter om at han ringer rundt til folk på lille nyttårsaften hvis noen mangler en eller annen øvelse for å få godkjent merke.

Tomme for gevær

Det er lang tradisjon for sykkel i Birkenes, og sykkelgruppa går som det suser. Gruppa står som arrangør av flere ritt i nærmiljøet, og flere medlemmer deltar ofte på ritt i distriktet.

Skiskyttergruppa har drevet aktivt med rekruttering og doblet antallet barn og unge fra 22 til 44 på to år. Atle Uldal har tro på at enda flere vil begynne.

– Men da trenger vi flere geværer, for alle er utleid nå, sier Uldal.

Skiskytter Lars Helge Birkeland har sin bakgrunn i dette miljøet, og ble i den anledning hedret med stående applaus etter nok et år med prestasjoner på høyt internasjonalt nivå.

Fem millioner

Økonomien for hovedlaget og gruppene forteller om en omsetning i underkant av fem millioner kroner, og når tæring settes etter næring blir økonomien sunn.

– Nå har vi omkring 1.100 medlemmer, og dessverre er det alltid noen som ikke betaler. Men vi trenger alle de inntekter vi kan få for å vedlikeholde og utvikle både aktiviteter og anlegg. Vi er ett av få idrettslag som selv eier idrettsanlegget, og det er vi stolte av, sier Glidje.

Nå er grasrotandelen fra Norsk Tipping økt fra fem til syv prosent, og det er de som mener at sponsorinntektene kan økes.

– Jeg vil gi en honnør til lagene for regnskapene de legger fram. Til sammen er det omkring 1.500 bilag og alt er veldig ordentlig og flott, sier Trond Harstad, som for øvrig lar seg gjenvelge som idrettslagets revisor.

Noen kommer

I hovedstyret fortsetter Franz Agerbo, Hilde Høygilt, Bjørn Joar Esperås og Øyvind Andersen ett år til. De får med seg Hege Teigen, Salve Flaa Eieland, Johnny Svaland og Kjetil Mo.

Oddvar Glidje fortsetter som leder til ny kandidat er funnet. May Britt Andersson, Arve Tønnessen og Willy Kylland fikk blomster og takk for innsatsen så langt. Men Mr. Idrettspark, Dagfinn Birkenes, går heldigvis ikke.

– Det er ikke minst hans fortjeneste at det anleggene er så fine som de er. Han er nede her minst to ganger om dagen, og uten hans dugnadsinnsats hadde både Birkenesparken og regnskapet sett annerledes ut, sier Glidje i forbindelse med en vel fortjent blomst.