Når seierherrer får igjen pusten etter å ha gitt alt, og vel så det, er det tid for seiersintervju.
Christoffer Røstad har nettopp gått i mål som vinner av minigubben for fjerde gang, og flere seire blir det ikke, for neste år er det selveste langgubben som gjelder.
– Hvor langt har du tenkt å drive det, Christoffer?
– Jeg driver ikke så mye med terrengløp men satser stort på friidrett. Da er det 1.500 meter som teller for meg. Europamesterskapet for junior skal være innen rekkevidde neste år, og så tar vi det videre derifra, sier Røstad.
Stor forskjell
Han forteller at han løper cirka syv mil i uka.
– Er det stor forskjell på terrengløp og baneløp?
– Det kan nesten ikke sammenlignes. På baneløp er det like mye hode som bein og kondis som teller. Der gjelder det å posisjonere seg riktig gjennom hele løpet. På terrengløp er det mere å disponere egne krefter og ikke ta så mye hensyn til andre, forteller han.
Når vi en gang kan juble for norsk Europamester på 1500 meter, så kan vi sole oss i glansen for det var på minigubben i Birkenes han la grunnlaget for europamesterskapet. Og ifølge Røstad skal en heller ikke se bort fra OL-medalje en gang i fremtiden.
Erfaren vinner
Kortgubben ble vunnet av Marius Aurebekk fra Torridal, som allerede har vunnet heder og ære i orienteringssporet, både nasjonalt og internasjonalt.
– Men Svalandsgubben er gøy, og det er godt å ta seg helt ut, sier Aurebekk.
Han forteller at han i år fikk skikkelig pes av Andreas Værland fra Vegårshei, og forteller videre at han har treningsprogram for ti timer i uka, og må trene målbevisst og riktig for å nå enda lenger i sin spesialgren som er orientering.
– Men det var ei tung løype og ekstra mye gjørme når vi kom etter 500 andre, som hadde løpt igjennom før oss og gjort det skikkelig vått og blaut. Og den siste motbakken er jo knallhard – det skulle ikke vært lov, sier Aurebekk.
Nå må han starte på restitusjon for å være klar til neste konkurranse, og ambisjonene er det ikke noe i veien med. I løpet av samtalen kommer man inn på både EM og VM, både individuelt og for lag – og det er orientering som har første prioritet.