Martin sikra seg EM-billett

EM-UTTATT. Birkenes ILs Martin Uldal med medalje og blomster etter en av to 3. plasser i IBU Cup-runden i Idre før jul. Rekruttlandslagsløperen håper på mer edelt metall under EM i Slovakia i slutten av måneden. (Arkivbilde: Atle Uldal)

I sesongens femte runde i IBU Cup var BIL-skiskytter Martin Uldal tilbake blant de ti beste. Det holdt til EM-plass.

– Tusen takk! Det er veldig stas. EM er et bra høydepunkt på sesongen som det betyr mye for meg å prestere i, sier BIL-skiskytteren til Birkenesavisa når vi gratulerer med EM-billetten. Den sikra han seg ved å gå inn til 6. plass på sprinten og 9. plass på fellesstarten i den femte runden i vinterens IBU Cup, som gikk sist uke i Ridnaun i Italia.

Rekruttlandslagsløperen starta IBU Cup-sesongen sterkt med to 3. plasser i Idre og 2. plass på Sjusjøen i desember. Så fikk han covid i jula, og rakk ikke å komme i form igjen til årets første IBU Cup-runde i Martell, hvor det ble usedvanlig beskjedne plasseringer til birkelandsgutten å være. Han avslutta imidlertid runden med å gå seg opp 25 plasser på jaktstarten, noe som kunne tyde på at formen var i anmarsj.

God formstigning

Det skulle vise seg å stemme. I runde 5 i Ridnaun var stortalentet tilbake blant topp ti. Han hadde derfor et lønnlig håp om å komme med til EM. Mandag formiddag kom bekreftelsen da skiskytterforbundet offentliggjorde EM-uttaket.

– Jeg har jo vist stigende form, og det var stor sjanse for at vi hadde syv plasser på sprint og jaktstart på grunn av at vi har tittelforsvarerne der, sier Martin Uldal og legger til at det var nettopp for å være best mulig forberedt til EM at han gikk den siste IBU Cup-runden.

– Så jeg er skikkelig gira på å være med der. Jeg stilte i fjor, men var dessverre i veldig dårlig form etter sykdom. Jeg har vært litt syk i år også, men skal stille mye bedre forberedt denne gangen, lover han.

– Ekstremt lyst på en tittel

Og BIL-løperen gjør det klart at målet er medalje, selv om nivået i EM pleier å være hakket høyere enn i IBU Cup.

– Det kommer inn noen fra verdenscup, og det er mange som er i god form, men jeg håper jo på medaljer. Jeg har selvfølgelig ekstremt lyst på en tittel, men det har jeg jo alltid, ler 22-åringen.

– Det er klart det blir vanskelig, men det er mulig. På en jaktstart tror jeg at jeg har mulighet, avslutter EM-uttatte Martin Uldal.

EM går i Brezno-Osrblie i Slovakia 22.-28. januar.

 

EM-troppen – menn

Vebjørn Sørum (Søndre Ål Sportsklubb)

Martin Nevland Figgjo IL)

Martin Uldal (Birkenes IL)

Mats Øverby (Lier IL)

Isak Leknes Frey (Bærum Skiklubb)

Johan-Olav Smørdal Botn (Stårheim IL)

Einar Hedegart (Inderøy IL) (sprint og jaktstart)