– Jeg ønsker å holde med vinnerlaget som er Israel

 

Jeg blir sikkert kalt for en egoist, men jeg lar det stå til. Hvis det hadde vært ei ulykke som mine barnebarn hadde vært involvert i, som for eksempel en brann i ei blokk. Da ville jeg som den egoistiske person jeg er, prioritert mine barnebarn. Først redde mine, så ville jeg prøvd å redde de andre. Hvis jeg hadde hatt foreldre, så hadde jeg prioritert dei framfor vilt fremmede folk hvis ulykken var ute.

Sånn tenker jeg også om pensjonsavtalen og andre ting som skjer i Norge. Nå har regjeringa og de andre partiene brukt penger som fulle sjøfolk i årevis. Fremskrittspartiet i regjeringa har au vært med på galskapen. Staten har est ut noe kolossalt. For eksempel finnes det 72 direktorater i Norge. Mye av byråkratiets arbeid er å sette kjepper i hjulene for vanlige lovlydige folk. Det er så mye byråkrati i Norge at de må si nei til ting for å vise at de gjør noe.

En kommentar på Facebook fra en i Birkenes skrev at de sier nei for å vise at de gjør noe. Bedre å ha sendt de heim med full lønn, for da gjør de iallfall ikke noe galt.

Hvis en vil ha et kraftverk godkjent, så må en regne med 10-15 år før det står ferdig. Jeg mener at en godkjenning av et kraftverk toppen burde ta en måneds behandlingstid.

Ta meg og min familie som eksempel, en familie som er heilt vanlig. (Nå er det sikkert noen som tenker at jeg ikke er heilt vanlig). Nå i mange generasjoner har vi betalt inn skatt til staten for at vi skal ha en god og trygg barne- og alderdom. Det kan sammenlignes med forsikringspremie hvor en betaler inn premie for å få dekket utgiftene når det skjer en ulykke. Nå plutselig så finner flertallet på Stortinget på at de må ha høyere alderspensjon. Først burde politikerne justere, så alle fikk lik pensjonsalder. Det er meiningsløst at politiet går av ved 58 år. Det er vel ikke verre å være i politiet enn å arbeide i industrien.

Når det gjelder pensjon så er jeg litt sosialistisk. Hvorfor skal ikke alle få lik pensjon? De som har tjent godt har hatt muligheten til å spare til alderdommen. Minstepensjonister som for eksempel har oppdratt fleire barn skal ende som minstepensjonister og under EU fattigdomsgrensen.

Forsikring virker sånn at det er bare de som er forsikret som får hjelp når ulykken er ute. Har du ikke forsikring ingen utbetaling. For meg virker det som at det er mere stas å hjelpe i utlandet enn å støtte at folk skal få en verdig pensjon. Nei behold den gamle pensjonsavtalen og bruk mindre penger på andre ting.

Jeg tenker også på den nye veien mellom Kristiansand og Mandal, som mange bilister ikke har råd til å kjøre. Kunne en ikke kalt veien for: Ukrainapakken på E-39 for fattige bilister på Sørlandet. Dermed kunne en betalt ned hele beløpet på to minutter.

Jeg vil skrive litt om krigen i Israel. Vil være forsiktig, for jeg vet at mange i Birkenes støtter Hamas, Hisbollah, Iran og palestinerne. Alle kriger er fæle enten de er i Ukraina, Jemen eller i Israel. I Jemen nærmer det seg en halv million drepte, uten at noen interesserer seg for det. Hvis Norge hadde blitt angrepet av et naboland eller en terrororganisasjon, så håper jeg at Norge hadde svart med å forsvare seg på tross av at vi har lite å forsvare oss med. Norge bombet jo Libya og var med på å drepe Gaddafi. Resultatet er et ustabilt land med mye bråk. Når det gjelder forsvaret av eget land så må det vel gjelde Israel au. Eller ønsker ikke folk at Israel skal ha et land å bo i. Jeg for min del ønsker ikke at Hamas, Hizbollah og Iran skal vinne krigen. Det er vel ikke spesielt attraktive plasser å bo i. Så ønsker jeg å holde med vinnerlaget som er Israel, å ikke Hamas som vi vet kommer til å tape krigen heldigvis. Det er nok slutt på de tider at jødene godtar å bli slaktet ned sånn som de gjorde under nazistenes styre.

Silje Drangsholt er opptatt av organisasjonen Av-og-til. En organisasjon som ønsker at de som drikker mye alkohol skal drikke mindre alkohol og antagelig vi som ikke drikker noe som helst alkohol skal begynne å drikke litt. Da burde Silje være kjempefornøyd med skjenking på Tobias Jorde. Det er åpnet for konsert 5 ganger i året med skjenking i kontrollerte former. Det er jo av og til. Hverken ingenting eller mye.

 

Odd Gunnar Tveit

 

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.