– Godt nyttår!

 

Nytt år, ja. Men aldri kan jeg minnest så mye krig og elendighet som nå. Hvordan skal det ende?

Og i tillegg har vi fått ein voldsom snøvinter. Men heldigvis har jeg greie naboer. Spesielt vil jeg nevne Wenche. Før jeg får stått opp om morgenen, har ho måka vei for meg og henta posten til meg. Wenche er et godt menneske. Vi skulle ha fleire som henne.

Men så var det ein dag jeg ville rydde og feie noe snø på verandaen. Da gjorde jeg for mye av det. Jeg tenkte ikkje på at jeg er over 94 år. Og ikkje så sprek som før. Jeg fikk trøbbel med hjertet og måtte ringe til hjemmesykepleien.

Dei kom, men så ville dei ringe etter ambulanse for å få meg på sykehuset. Det ville ikkje jeg. Jeg har ikkje så god erfaring med å være der. Sist jeg var der, lå jeg og frøys. Jeg spurte om jeg kunne få eit varmeteppe i senga. Nei, det fikk jeg ikkje. Da kan jeg like godt være heime, for her har jeg varmetepper og ei god dyne.

Så ville dei ha meg opp på Sykehjemmet. Men der var det fullt. Det var eit ledig rom på «senilavdelinga». Nei takk, det får vere grenser. Vi har ei heil avdeling stående tom, men kommunen skal spare penger.

Jeg opplever at den ordføreren vi har nå bryr seg lite om dei gamle. Jeg minnest at han ein gong sa til meg, at vi trengte ikkje noen gamleheim. Jeg protesterte på det. Det var da Birkenesheimen skulle legges ned. Ja, den som får leve, får se. Jeg håper at dei som har valgt denne ordføreren blir fornøyde.

Ingen er feilfrie, men jeg vil nå likevel si at den beste ordføreren vi har hatt i Birkenes, var Harald Vestøl.

Så vil jeg skryte av hjemmesykepleien, som kommer og ser til meg hver dag. For noen greie damer.

 

Sigfrid Håkedal

 

_____________

Leserinnlegg