FUS-barna feiret vennskap og fellesskap (se bildeserie)

FUS-barnehagen på Stoppedalsmyra feiret nylig FUS-dagen med aktiviteter i Birkenesparken.

FUS-dagen feires i alle landets 184 FUS-barnehager med over 13.000 barn. Dagen ble feiret også på Birkeland, og sist torsdag fylte 68 barn fra FUS Stoppedalsmyra opp Birkenesparken med lek og latter.

BA fikk i forkant av dagen en pressemelding fra Lene Osenbroch, daglig leder ved barnehagen på Stoppedalsmyra, her skiver hun at vennskap er tema for dagens feiring.

– 25. april er den årlige FUS-dagen. Vennskap er en viktig bærebjelke i FUS, og er derfor temaet hvert år for FUS-dagen. Selv om vi aldri kan garantere for barns vennskap, gjør vi alt vi kan for at barna som går i våre barnehager har en opplevelse av å være inkludert i fellesskapet, skriver hun.

– Vi feirer vennskap og tilhørighet, og at vi er en del av noe større enn oss selv, sier Cathrine Bjørnestøl, pedagogisk leder ved FUS-barnehagen på Stoppedalsmyra når hun tar imot oss i Birkenesparken.

Dagen startet med gråvær og regn, men det betydde tydeligvis ingenting, og la ikke noen demper på barnas glede.

– Nei, det tenker vi ikke på. Vi kler oss og går ut uansett vær, sier Cathrine.

– I dag har vi forskjellige aktiviteter, noen av de bestemmer vi voksne, men barna har også bestemt noe de vil gjøre, forteller hun.

Alle barna i Birkenesparken har fått hvert sitt røde armbånd, som viser at de er sammen i et større fellesskap.

– Venner er viktig, og vi jobber for at alle skal ha venner og føle tilhørighet. FUS-dagen er en stor og fin markering for oss. Vi har et fint mangfold her i barnehagen, og det verdsetter vi. Det er fint å bli vant til mangfoldet allerede i barnehagen, legger hun til.

– Hva skjer her i dag?

– I dag leker vi med såpebobler, spiller fotball og «kjøper» toast i kiosken, så leker vi litt til før vi går tilbake til barnehagen for å få is. Både voksne og barn har sett frem til denne dagen lenge. Det er fint med en annerledesdag både for barna og oss voksne, avslutter hun.

 

BILDER:

 

 

 

 

(Foto: FUS barnehage, Stoppedalsmyra)