Endelig ny trener på plass

NY TRENER. Frank Tronstad, bosatt i Tveit er Birkenes IL sitt 4. divisjonslags ny kortreiste trener. (Foto: Privat)

Torsdag kveld ble det klart at Frank Tronstad fra Tveit blir den nye hovedtreneren for Birkenes IL sitt nyopprykkede 4. divisjonslag.

Da lagets trener gjennom fjoråret, Thom Jarle Thomassen, måtte gi seg før jul har det vært en intens jobb i kulissene for å få en ny trener på plass – før seriestarten mot Donn 5. april.

Siden den gang har fotballgruppa jaktet intenst på en erstatter. Et tyvetalls kandidater har vært kontaktet, og etter et møte torsdag kveld fikk de på plass en avtale med Frank Tronstad.

Tronstad spilte i Vigør til og med junior, og avsluttet karrieren som spiller i Tveit. Han har tidligere trent junioravdelingene i Start og Birkenes, jenter 14 i Birkenes, samt vært assistenttrener for Randesunds 3. divisjonslag. 58-åringen har også bak seg to år som trener i Fotballakademiet, sammen med Teddy Moen og Geir Aage Olsen.

Han har vært trener på forskjellige nivå i omtrent 20 år, men de siste 10 årene har han tatt en pause grunnet etablering av sin nye arbeidsplass, Gulating Ølutsalg på Sørlandssenteret.

– Jeg har alltid vært veldig fotballinteressert og følger lokalfotballen tett. Nå har jeg vært utenfor fotballen noen år, og ble trigga da forespørselen kom. Det blir en spennende sesong i en tøff 4. divisjon. Målet er klart å holde seg i divisjonen, så jeg gleder meg absolutt til å komme i gang, lyder det fra den nye treneren.

For tiden er spillerstallen på 26. Flere av dem har Frank trent tidligere i de aldersbestemte klassene, og han gleder seg absolutt til å treffe laget på treningen førstkommende mandag.

– Det er kort tid i forhold til å gjøre så mye før seriestart, men heldigvis er det flere i klubben som er med og bidrar, sier ølhandleren.

Den nye treneren er som kanskje flere vet far til Sondre Tronstad, som for tiden spiller for Blackburn i den engelske Championship-ligaen.

– Vi er kjempefornøyde med endelig å ha landa en trener. Frank kjenner vi godt til fra tidligere, og vi har god tro på hans bidrag, sier leder av fotballgruppa, Kjetil Aamlid.

– Det er godt å få inn en sjef på feltet. Nå må vi gi han litt tid til å gjøre jobben til sin egen. Guttene har gjennom vinteren blitt godt ivaretatt på trening av Trond Endresen, Tommy Ellingsen, Audun Rislaa og Lasse Aamlid. I tillegg har vi fått inn Tor Olav Svaland til å bidra på den fysiske hardtreningen, fortsetter Kjetil.

– Vi så at flere unge spillere fikk muligheten i fjor, og grep den. Nå håper vi at de fortsetter utviklinga og tar nye steg. Det er en lovende stall, men det blir tøft. Det er en bredere stall enn i fjor, og holder de seg skadefrie så har vi tro på at de klarer holde plassen, sier Kjetil avslutningsvis.