– Birkenes-jentene strålte i Hummel Cup

GLADE SPILLERE UTENFOR AQUARAMA. Liggende: Maria Fedeler. Midten fra venstre: Camilla Imenes-Nyløkken, Mari Moldal, Hanna Flaa Agerbo, Milla Nedrud Flakk, Nadia Glama, Lina Berge Flakk, Melina Holberg, Zeline Jacobsen Simensen, Aviah Ysabella David Imenes, Elise Lien Vennesland. Bak fra venstre Anna Mo Reiersen, Egil Imenes (lagleder), Selma Franksson Swoboda og Nils-Ronny Andresen-Simensen (trener).

I helgen ble Hummel Cup arrangert i Kristiansand, der hele 253 lag i 17 ulike klasser deltok. Birkenes jenter 2011 havnet i gruppe med Våg, Sunde IL, Ganddal Håndball og Klepp – og det skulle vise seg å bli noen svært spennende oppgjør.

Håndballjentene på Birkeland avsluttet sesongen med seier forrige måned, men har ikke lagt på latsiden siden den gang. De var virkelig klare for å vise seg frem fra sin beste side i Kristiansand, og med seg på laget hadde de også to nye spillere som fikk sine aller første kamper for laget.

Stang ut i første kamp

Jentenes første kamp ble spilt mot lokal motstand i Våg 2. Kampen stod lenge 0-0 og lagene var svært jevnspilte. Men det ble litt stang ut for våre lokale jenter – bokstavelig talt. For der våre skudd ofte smalt i stolpen eller like utenfor, fikk motstanderlaget sine de nødvendige millimeterne innenfor. Selv om kampen kunne bikket begge veier, endte det med et 4-7-tap.

Det satte ikke en stopper for Birkenes-jentene, og etter en kort pause var det klart for et nytt oppgjør – denne gangen mot Sunde IL fra Hafrsfjord. På nytt ble det en svært spennende og intens kamp for Birkenes, men denne gangen skulle jentene dra det i land. Seiersmålet kom helt på tampen av kampen, til full jubel hos de tilreisende fra Birkeland. Med 4-3 ble det en svært så hyggelig biltur hjem til Birkeland utpå på fredagskvelden.

Dobbeltseier til jentene på lørdag

Lørdag var det klart for to kamper mot lag fra Vestlandet – Klepp og Ganddal Håndball. Denne dagen ble kampene spilt i Aquarama – der Vipers til vanlig spiller sine hjemmekamper. Det er mulig at jentene hentet litt inspirasjon fra Norges beste lag, for det Birkenes-jentene leverte denne dagen var av høy klasse.

Den første kampen mot Klepp var forholdsvis jevnspilt, men utover kampen viste de hvite og blå hvem som var best på banen. Etter å ha fulgt hverandre i den første delen, valgte jentene å lukke buret og samtidig varte opp med noen lekre finter og raske angrep. Det klarte ikke Klepp å følge med på, og dermed ble det en ganske komfortabel 12-10-seier til slutt.

Mer spenning skulle vi få i avslutningskampen mot Ganddal Håndball fra Sandnes, og dette var kanskje jentenes mest imponerende kamp. For etter to strake seire var det litt nervøs stemning i leiren foran den siste kampen. Ja, ting stemte rett og slett ikke helt i begynnelsen av oppgjøret. Birkenes ble liggende under med tre mål, og med kamper på bare 18 minutter var det ikke lange tiden å rette det opp på. Men sakte men sikkert spiste Birkenes opp ledelsen til Sandnes-laget, til lagene stod likt med 8-8.

Snuoperasjonen ble et faktum da Birkenes banket inn 9-8 kun kort tid før slutt, og da stengte laget bakover. Med aggressivt forsvarsspill vant laget tilbake ballen og lot klokka gå. Og da Ganddal ikke klarte å utnytte en kontring bare sekunder før slutt, var den tredje strake seieren et faktum. En helt utrolig opplevelse for de unge håndballjentene – og noe de definitivt kommer til å ta med seg fremover i håndballkarrierene sine.

 

Egil Imenes

Trener/lagleder Birkenes 2011

 

________________

Brukerskapt