Trygg skolevei – Veronica ber om klipping av høy vegetasjon ved busslomma i 80-sona

BUSSLOMMA. Vegetasjonen er høy i busslomma i 80-sona på Grødum. (Foto: Privat)

Veronica Oxaas bor i Birkelandsveien på Grødum, og har nå henvendt seg til Birkenes kommune om tilgroing med høy vegetasjon i den lokale busslomma i 80-sona.

– Tar kontakt om et ønske at vekst ved busstoppet opp til Lintjønnveien blir klippet, skriver Oxaas i henvendelsen.

(Foto: Privat)

– Vi har selv klippet dette langs kanten for å holde ugress og vekst nede. Dette busstoppet blir brukt hovedsakelig til skolebuss, men og noen rutebusser stopper. Vi har frem til nå fått to klipp langs veien, mens selve busstopp-lomme uteblir.

Oxaas og familien driver med hester på gården sin. I fjor ble hun bedt av kommunen om å flytte gjerdet, sånn at kantklipperne skulle få gjort jobben sin.

(Foto: Privat)

– Sist år fikk jeg en telefon da jeg hadde satt gjerdestolper for nærme veien og måtte flytte de 1 meter inn. Dette for at klipping kunne komme til. Jeg tenkte det da var bedre hestene holdt det nede slik at det er mer oversiktlig og ugressfritt enn slik det er nå, hvor det ikke har blitt klippet (som også var tanken i fjor), skriver hun i henvendelsen til kommunen.

Til BA forteller Oxaas at det lokalt er ukjent hvem som eier busslomma – kommunen, eller om den hører til riksvei 41.

– Men busslomma, hvor bussene kan svinge rundt uten å rygge, brukes hver dag av bussene når de skal ta på skolebarna om morgenen og sette de av på ettermiddagen. Rutebussene stopper bare langs veien, forteller hun.

Fartsgrensa forbi denne busslomma på Grødum er 80 kilometer i timen.

– Det vokser veldig igjen ved grøntområde ved vei og busslomme, som gjør det uoversiktlig å kjøre ut i 80-sonen. Håper det kan tas hensyn til ved neste klipping, avslutter Oxaas sin henvendelse til Birkenes kommune.