Tidenes treningsleir for BIL-jentene i Barcelona

Onsdag 9. august kl. 04.30 stod 23 spillere og 7 trenere og foreldre klare på Kjevik Lufthavn for å ta dra sydover til den etterlengtede treningsleiren i Spania. Enkelte av jentene hadde såpass reisefeber at de ikke klarte å få lagt seg kvelden før og holdt seg derfor våkne gjennom hele natta. Turens destinasjon var Aqua Hotel Aquamarina & Spa i Santa Susanna ved Costa Brava-kysten, en liten og hyggelig turistby nordøst for Barcelona.

Før jeg går videre med turens innhold, så fikk jeg hovedtrener Trond Endresen til å fortelle litt om historien bak treningsleiren.

– For 6 år siden ble damelaget vårt etablert og målet var å gjøre dette til et bærekraftig tilbud på jente-/damesiden, på lik linje med herrefotballen i Birkenes IL. I og med at det er dobbelt så mange registrerte gutte-/herrespillere i BIL og i fotball-Norge generelt så er dette et ganske utfordrende prosjekt, men vi har hele veien hatt troa og fått god hjelp og støtte fra klubben for å få til dette. På bakgrunn av dette kontaktet vi en klubb i Agder som alltid har drevet godt på kvinnesiden, om hva de gjorde for å få spillere til å fortsette med fotball over lengre tid. De gav oss idéen om å ha et mål langt frem i tid, som en treningsleir til Spania som spillerne kunne se frem til og jobbe dugnad for. For dem hadde dette skapt et godt miljø der de sammen jobbet mot et felles mål. Spillerne våre har derfor jobbet i 5 år med å selge sokker, fyrverkeri, sandsekker og de har til og med vasket ned hus, så de har virkelig jobbet hardt for at dette skulle bli en realitet.

Tidspunktet for treningsleiren ble noe utradisjonell, men passet likevel godt med tanke på at flere spillere som har vært med disse årene dessverre reiser bort fra bygda for studier denne høsten. Så da ble denne turen en fin avslutning for denne gjengen også.

Primus motor for damelagets dugnader, Reidar Lien, skryter av jentenes engasjement og stå-på-vilje i alle disse årene.

– For at det i det hele tatt skal være mulig å få til en slik tur uten noe særlig egenandel for spillerne så kreves det nettopp slike jenter/damer og ledere som er på dette laget. Her har det aldri vært sure miner på dugnadene og de har blitt gjennomført med godt humør og alltid med en tanke om at det å gjøre noe sammen genererer samhold og trivsel.

Han ønsker også å trekke frem lokale aktører som har bidratt i forbindelse med fyrverkerisalgene i romjula.

– Kiwi og Coop Extra fortjener en himla stor takk for at de har latt oss ha salgsboder og de har vært ekstremt hjelpsomme og samarbeidsvillige. Uten dem så hadde dette vært vrient å få til. Dette er virkelig butikker som bryr seg om frivillighetsarbeidet som skjer i bygda vår.

Tilbake til selve turen, som for øvrig gikk så smertefri som overhodet mulig. Alle hadde husket passene sine, flyene var i rute, ingen mistet bagasjen sin underveis og på bussen til Santa Susanna ble det spilt allsang hvor (nesten) alle stemte i. Vel fremme ved hotellet var det kun én ting som gjaldt – soling og bading i Middelhavet!

Stranda lå bare en kjapp rusletur unna hotellet og her ble det tilbrakt enormt mange timer i den brennheite sola, men jentene var kjempeflinke til å jevnlig kjøle seg ned i sjøen og få i seg rikelig med drikke, mat og salt snacks. Og noe som var virkelig flott å se for oss ledere – alle jentene var SAMMEN på stranda.

På hotellet fikk vi frokost og middag og buffeten her var virkelig imponerende. En skulle være meget kresen i matveien for å ikke finne noe man likte her. På kveldene var det liveshow ved bassenget ute hvor vi blant annet ble servert Grease-musikal fra hotellets ansatte samt andre temakonserter.

Treningsfasilitetene ved Totem Sports Center, et kvarters busstur unna hotellet, var bra men ikke like gode som i Birkenesparken, ifølge Reidar Lien. «Dårlig grunnarbeid, men godt kunstgress», uttalte han umiddelbart ved ankomst. Selv om vi trente kl. 09.30 var varmen likevel såpass heftig at øktene ble litt oppstykket med lange vannpauser.

Men jentene la ned knallgod innsats til tross for heten. Totalt ble det 3 fotballtreninger og en alternativ kveldsøkt på stranda. Påtroppende hovedtrener Aanund Aamlid var godt fornøyd med utbyttet av oppholdet.

– Det som var veldig positivt å se var at det var en jevn progresjon fra økt til økt. Så den siste økta på lørdagen var derfor av meget god kvalitet, med masse godt spill og kombinasjoner. Nå blir det spennende å se hvordan høstsesongen utarter seg, spesielt når så mange sentrale spillere blir utilgjengelige. Men jeg har troa!

På avreisedagen måtte jentene nok en gang tidlig opp om morgenen, men de gledet seg likevel til noen timers shoppingrunde i Barcelona, etter en kjapp og effektiv sightseeing-runde i buss. Da vi etter hvert vendte snuta nordover til gamlelandet kjente mange på at «nå skal det bli godt å komme hjem igjen». Seint på søndagskvelden ventet det en liten velkomstkomité på Kjevik bestående av et knippe foreldre, og gjensynsgleden var såpass stor at tårene trillet hos et par av jentene da mødrene deres kom og omfavnet dem.

Spillerne var fulle lovord etter turen. Måldronninga vår Christina Stray Imenes, som er blant våre mest rutinerte spillere, var takknemlig da hun oppsummerte turen.

– Så vanvittig gøy dette var! Vi storkoste oss fra start til slutt. Treningsøktene har vært bra, og samholdet vårt har blitt enda sterkere. Til tross for store aldersforskjeller går vi så godt sammen. Dette har virkelig gitt oss en boost før høstsesongen.

Kaja Marie Aamlid Bjelland, som tilhører den unge kjernen i laget, samtykket med sin lagvenninne.

– Dette var ikke bare en treningsleir, men også en fantastisk opplevelse med utrolige mennesker! Vi hang sammen hele tida og alle følte seg inkludert i alt vi gjorde. Et minne for livet rett og slett.

Avslutningsvis ønsker jeg å takke alle involverte for en fantastisk fin tur og gi massivt skryt til jentene for eksemplarisk oppførsel og for å være flotte representanter for Birkenes IL. Samtidig retter vi en stor takk til alle som har støttet damelaget de siste årene og vi håper den gode støtten fortsetter slik at dette kan gjentas ved en senere anledning med en ny generasjon damespillere.

 

Reisebrev fra

Thomas Salvesen

Keepertrener og sjølutnevnt mediesjef

 

_______________

Brukerskapt