Sørga for storseier

MÅLSCORERE OG ENTERTAINERE. Tallal Tareg Mohamed var et konstant uromoment for gjesteforsvaret og noterte seg for ett mål og to målgivende, Jon Frigstad kom inn i andre omgang og netta to ganger, Viktor Frigstad dundra inn 1-0 på vakkert vis, og Håkon Suggelia scora hattrick og herja tidvis med motstanderen.

Denne kvartetten sørga for at Birkenes tok et solid steg nærmere seriegull og kretsmestertittel da tabelljumbo Tobienborg gjesta Birkenesparken.

Tobienborg har ikke tatt ett eneste poeng i årets 5. divisjon og er håpløst fortapt i bunnen av tabellen. Det har blitt mye stang ut og ettmålstap denne sesongen. Også i Birkenesparken mandag kveld viste bylaget at de kan spille ball, i alle fall de første minuttene. Da kunne de med litt godvilje tilkjennes et lite spillemessig overtak. Men det hjelper ikke å ha ballen mest når du ikke setter sjansene. Det var derfor symptomatisk at Viktor Frigstad dundra hjemmelaget i ledelsen på halv volley etter et kvarters spill, etter å ha mottatt en godt taima crossball fra Nicolai Aas. Ti minutter seinere er Frigstad servitøren når han setter opp Håkon Suggelia aleine med keeper. Midtbanekrigeren, spiss for anledningen, gjør ingen feil og triller inn 2-0 ved lengste stolpe. Suggelia spilte en meget god førsteomgang i BIL-angrepet, fortsatte storspillet på midtbanen etter pause og herja tidvis med bygutta. Drøye halvtimen spilt dribler/krangler han seg inn i Tobienborg-feltet og setter inn 3-0 ved nærmeste stolpe. Så slipper hjemmelaget seg ned et øyeblikk, og mer trenger ikke Meriton Rrustemi for å redusere på et småpent langskudd.

Sjansesløseri

Andre omgang starter med en skummel Tobienborg-kontring før birkenesingene tar over igjen og produserer den ene store sjansen etter den andre, ofte med Tallal Tareg Mohamed i en sentral rolle. Kvarteret ut i omgangen når han ballen rett foran hanskene på Tobienborg-keeperen og går i bakken. Dommeren peker på straffemerket. Juniorspilleren tar straffa sjøl og setter den over. Få minutter etter smeller ballen i stanga bak BIL-keeperen. En effektiv kontring seinere dunker Tareg Mohamed ballen i metallet bak Tobienborg-keeperen. Returen setter Håkon Suggelia kontant i nettet fra kort hold. Ved halvspilt omgang viser Tareg Mohamed suverent overblikk når han sender Jon Frigstad alene mot mål med en perfekt crossball. Frigstad gruser inn 5-1 fra skrå vinkel. Med kvarteret igjen av ordinær tid er det Tallal Tareg Mohamed sin tur til å bli frispilt, av Håkon Suggelia. Denne gangen gjør junioren ingen feil og triller inn BILs sjette til side for en utrusende keeper.

Fempoengs ledelse

Helt på tampen får Tobienborg et trøstemål til når Elijah Sackie banker ballen i nettmaskene etter klabb og babb i BIL-forsvaret. To minutter på overtid fosser Jon Frigstad oppover høyrekanten og setter et verdig punktum via stanga.

Storseier til tross, BIL-treneren har sett laget sitt spille bedre denne sesongen.

– Vi er ikke på topp, vi gjør masse feil, vi gir dem altfor mye rom, men vi skaper jo dobbelt så mye sjanser, da, påpeker Thom Jarle Thomassen. Etter at Tigerberget tapte mot Rygene sist uke har Birkenes fått en fempoengs ledelse på tabelltopprivalen. BIL-treneren innrømmer at tanken på seriegull og kretsmestertittel ligger litt i bakhodet.

– Ja, vi har jo lyst til å vinne.

Torsdag kveld har de sjansen til å trygge serieledelsen ytterligere, når de gjester Donn 2 på selveste Sør Arena.

KAMPFAKTA

Birkenes – Tobienborg 7-2 (3-1)

Bane: Birkenesparken, kunstgress

Mål: 1-0 (14) Viktor Frigstad, 2-0 (23) Håkon Suggelia, 3-0 (33) Suggelia, 3-1 (35) Meriton Rrustemi, 4-1 (63) Suggelia, 5-1 (67) Jon Frigstad, 6-1 (75) Tallal Tareg Mohamed, 6-2 (87) Elijah Sackie, 7-2 (45+2) Jon Frigstad

BILs lag (1-4-4-2): E. Ytrehus – E. Wisløff-Ohrvik, K. Suggelia, D. Christiansen Harbones, E. Håkedal Tveite – T. Tareg Mohamed, J. Sæter Sundtjønn, N. Aas, V. Frigstad – L. Stordal, H. Suggelia. Innbyttere: K. Fossdal, J. Frigstad, J. Hauge, M.T. Tallaksen Crowe, T. Haugen Bildøy, S. Martinsen

Dommer: Kai Rune Karlsen, Just IL

Publikum: Ca. 100