På pallen i Holmenkollen skishow

INNBRINGENDE. Karoline Erdal og Espen Uldal gikk inn til 3. plass på skiskytterstafetten i Holmenkollen skishow, og ble belønna med hver sin sjekk på 2.500 kroner. (Foto: Hanna Børve, Team Fosen Yard)

BIL-skiskytter Espen Uldal demonstrerte god sommerform da han tok 3. plassen på singlemix-stafetten i helgas TV-sendte skishow i Holmenkollen.

– Showrenn er alltid gøy når du er med i toppen, så det var veldig gøy, det, sier Espen Uldal, som gikk på lag med Team Fosen Yard-kollega Karoline Erdal fra Førde. Holmenkollen skishow er en fin miks av aktivitetsdag for hele familien og NRK-sendte showrenn med de beste norske løperne fra langrenn og skiskyting. Skiskytterne går 1,3 kilometer single mix-stafett med to etapper hver på den kvinnelige og den mannlige løperen. Uldal og Erdal brukte til sammen ni ekstraskudd på sine totalt åtte skytinger (en liggende og en stående pr. etappe) og gjorde unna sine fire etapper på 27 minutter og 20 sekunder. Det var 21 sekunder mer enn Holmenkollen Biathlon-duoen Eline Grue/Martin Femsteinevik, som vant foran elitelandslagets Karoline Knotten og Sturla Holm Lægreid.

GODT SELSKAP. Espen Uldal og Karoline Erdal (t.h. på pallen sammen med vinnerduoen Eline Grue/Martin Femsteinevik fra Holmenkollen Biathlon. (Foto: Hanna Børve, Team Fosen Yard)

Tok knekken på Thingnes Bøe

– Det er veldig korte runder og ikke så mange minuttene vi går på rulleski, så det er litt vanskelig å bedømme hvor bra det var, men jeg følte det gikk greit, bekrefter Uldal, som opplevde å parkere verdens desidert beste skiskytter sist sesong, Johannes Thingnes Bøe, på sisterunden.

– Det var deilig å få knekt Johannes der. Jeg gikk ut to sekunder bak ham etter siste skyting, og da jeg rykka i bakken bak Gratishaugen, slapp han med ei gang, forteller Espen Uldal. Thingnes Bøe, som gikk på lag med Ingrid Landmark Tandrevold, havna til slutt på 6. plass, plassen bak Vetle Sjåstad Christiansen og Ragnhild Femsteinevik, alle fra elitelandslaget.

Nyttig erfaring

Selv om det var et rent showrenn, er det mye nyttig erfaring å ta med seg, påpeker Espen Udal.

– Når en er oppe i en ren skyteduell og konkurrerer om pallplass, handler det alltid om å takle presset og få ned blinkene. Da er det deilig å få fem rett ned, så jeg tar med meg alle gode opplevelser, jeg, forsikrer BIL-skiskytteren, som fikk en bekreftelse på at formen er i rute til sommerens høydepunkt for skiskytter- og langrennsfolket, Blink-festivalen i Sandnes i begynnelsen av august.

– Målet der er å være med i finalen begge dagene, være med på mest mulig show. Jo lenger fram du er på showrenn, jo gøyere er det jo, sier Espen Uldal.

Lillebror Martin måtte finne seg i å spille annenfiolin i Holmenkollen. Han gikk inn til en 10. plass sammen med rekruttlandslagskollega Emilie Kalkenberg.