Omtanke bak hver maske

VELKOMSTGAVE. Alle nyfødte får ei pakke lue og sokker, som en koselig velkomstgave fra Sanitetsforeningen.

Alle nyfødte i kommunen får i år en hyggelig liten hilsen, i form av strikkede luer og sokker.

Det er ivrige strikkere i Sanitetsforeningen som står bak den hyggelige gaven.

Hvert år blir det født 50-60 barn her i kommunen, og sanitetsdamene har satt seg som mål å kunne levere en hyggelig velkomstgave til dem alle. Før helgen var de innom helsestasjonen og leverte en ny ladning til Åshild Røed Kylland, leder av helsestasjonen, som takker så hjerteligst for gaven.

HILSEN FRA SANITETEN. Velkomstgavene fra Sanitetens Reidun Aabel og Jette Marie Mollestad ble tatt godt imot på helsestasjonen, her representert ved leder Åshild Røed Kylland (t.v) og helsesykepleier Lina Braadland Buset (t.h). Jette Marie vil for mange være kjent som helsesøster i 28 år, frem til 1997. Hun satte pris på å være med å overlevere strikkeplaggene fra Sanitetsforeningen, til sin gamle arbeidsplass.

– Det er en fin gest til nye barn i bygda, og det er både hyggelig og koselig å få lov til å gi ut disse gavene når vi er på hjemmebesøk. Vi opplever stor takknemligheten fra dem som får pakkene. En personlig hjemmestrikket gave er noe annet enn fra gavebutikken. Det ligger omtanke bak hver maske, sier Åshild.

Rundt 30 velkomstpakker har de levert allerede, men de kan ikke hvile ennå.

– Vi må jo prøve å få gitt til alle de nyfødte i år, så det er bare sette i gang å strikke sier Reidun Aabel, som er en av foreningens ivrige strikkere.

– Jeg ser det som et riktig og godt tiltak. Som bestemor til åtte og oldemor til tre har jeg god tid til å strikke, sier Reidun. Både hun og andre i sanitetsforeningen har tidligere strikket til både misjonsstasjoner og til sykehuset i Haydom.

De første pakkene er allerede levert ut til takknemlige mottakere.