Offisiell åpning av gapahuken på Toplandsheia

MED SAG. Offisiell åpning ved Hans Erik Topland, Hans Arne Topland, Harald Flaa og Bente Snøløs Topland.

Gapahuken som blei satt opp på Toplandsheia 25. januar 2022, fikk sin offisielle åpning nå på søndag.

Det var initiativtakeren til dette flotte tiltaket, Hans Arne Topland, sammen med en av de finansielle støttespillerne, Harald Flaa fra Birkenes Sparebank, som fikk det ærefulle oppdraget med å kappe av en bjørkestav, som symbol på at gapahuken var åpnet. I tillegg var nestleder i Herefoss Idrettslag, Hans Erik Topland og kasserer Bente Snøløs Topland medhjelpere.

Forut for dette hadde leder av Herefoss Idrettslag, Morten Skretteberg, foretatt gaveoverrekkelse til grunneier Knut Gunnar Topland. Han har stilt både tomt til gapahuken, samt et stort område rundt, til disposisjon for idrettslaget.

I tillegg fikk både Hans Arne og Harald Flaa velfortjente gaver, mens Thor Daniel Aas dessverre var opptatt med løypekjøring på Engesland og må få sin gave senere.

ILDSJEL. Morten Skretteberg takker Hans Arne Topland for innsatsen.

Hans Arne har fortalt at han fikk ideen til gapahuken da han så hvor mange barn som oppholdt seg i akebakken og sammen med sine foreldre koste seg i området. Han tenkte at det måtte være veldig flott for disse å ha et sted å kunne sette seg inn – både i solskinn og uvær; i tillegg til at det måtte være et par bålpanner samt tørr ved til fritt bruk.

Og ideen har blitt realisert. Finansiering blei ordna ved bidrag fra Birkenes Sparebank og løypelaget, samt spillemidler. Det som da manglet blei dekket av Herefoss Idrettslags egenkapital, og ved en stor dugnadsinnsats fra medlemmene! Det må også nevnes at Wenche Flaa Eieland var pådriver for å få bygd en ny skileikbakke samtidig, og ho fikk ordna spillemidler til denne.

I løpet av ett år har dette blitt en ettertrakta samlingsplass. Til åpninga var det også kommet opp et kunstverk over inngangen i form av flotte, utskjærte logoer til Birkenes Sparebank, Herefoss IL og Aas Laft & Bygg. Personen bak disse utskjæringene er treskjærerkunstner Terje Gordon Jensen fra Skreros i Birkenes.

UT PÅ TUR. Voksne og barn trives i skileikbakken.

Søndag var det årets «Ut på Tur» dag, og Barnas Turlag fra Grimstad hadde lagt turen til Toplandsheia.  Det var ellers stor utfart denne dagen, og på parkeringsplassen talte Knut Gunnar 150 biler. Wenche Flaa Eieland var tilstede og delte ut 75 medaljer til alle barn som hadde gått i den korte langrennsløypa eller deltatt i akebakken.

UTDELT AV HEREFOSS IL. Sjokoladekake er godt, uansett alder.

Ellers kunne Herefoss Idrettslag by på både sjokoladekake og pølser. Det var i det hele tatt noe for enhver smak; både bokstavelig og i overført betydning. På alle måter var det en begivenhetsrik og flott dag der sola sa takk for seg etter hvert som folk dro på heimvegen.

 

Olav Heimdal

____________

Brukerskapt