– Naturens tale i bilder og dikt

INVITERER. Gunvor Kopperdal Rislå og Solfrid Elgvin Lied inviterer til å se mer av Skaperens fotavtrykk i naturen. (Foto: Øyvind Rislå)

To sørlendinger kommer til Birkeland Frikirke med egne bilder og dikt torsdag 30. mars. Gartner Torbjørn Kloster og prest Håkon Borgenvik har valgt temaet «Skaperverkets evangelium». Birkeland Normisjon inviterer og vil løfte fram keltisk åndelighet, en kristen naturnærhet som har påvirket landet vårt i mer enn tusen år.

Torbjørn Kloster, som er bosatt i Søgne, skriver egne dikt og refleksjoner utformet i nærhet til naturen. Håkon Borgenvik, prest på Flekkerøya, er fugleelsker og hobbyfotograf. Begge er med i et keltisk-inspirert nettverk, Anamcara, som betyr medvandrer. Nettverket har sitt senter på øya Lindisfarne på østkysten av England. De to har satt sammen et program med bilder, dikt og refleksjoner, som de vil formidle.

Birkeland Normisjonsforening vil også fortelle nytt fra Cuba, som er et vennskapsland med en aktiv kristen kirke. Det blir anledning til å gi en gave til den cubanske lutherske kirke. På Cuba er det mye fattigdom og stor mangel på mat og medisiner. Lønnsnivået er så lavt at en familie ikke kan klare seg på to inntekter. Samtidig som mange cubanere forlater landet, betyr kirken en avgjørende hjelp og støtte midt i stor nød.

På kveldsmøtet får vi derfor åpnet vinduene til Skaperens nærvær og til medmennesker som lever under vanskelige forhold.

 

Solfrid Elgvin Lied

Birkeland Normisjon

 

____________

Brukerskapt