Frida uheldig i NM i gokart

NM-ACTION. Frida Heia Granum (nr. 29) i fin posisjon på KNA Varnas bane i Våler, hvor årets NM i karting gikk av stabelen sist helg. (Foto: Privat)

NM i gokart i Våler kulminerte med utforkjøring rett etter start i finalen for Frida Heia Granum, men 15-åringen lar seg ikke knekke av det.

– Jeg hadde jo håpa på bedre, men jeg kommer tilbake, lover gokarttalentet fra Birkeland etter ei NM-helg hvor mye ikke gikk hennes vei.

– Vi hadde litt uhell gjenom hele helga med karten, forklarer pappa Øyvind Granum som også er mekaniker for «Team Heia Granum». Tross de tekniske utfordringene kjørte Frida seg inn til plasseringer rett bak de ti beste i sin klasse – junior 125 – i de innledende rundene. I prefinalen lørdag ettermiddag ble det 12. plass på birkelandsjenta, noe som betød 12. spor i finalen. Da hadde hun et håp om å kapre en plass blant de ti beste. Slik skulle det imidlertid ikke gå.

Bråbrems, hukk, snurr og ut

– Jeg fikk en ganske god start, fikk lagt meg inn og kjørte meg opp til 11. plass. Jeg har god fart, så ser jeg at han foran meg bråbremser, jeg rekker ikke å svinge unna, hukker med ham, snurrer og går rett i gjerdet, forteller Frida til Birkenesavisa. Resultatet var at karten fikk en del skader og nekta å la seg starte igjen. Dermed var NM-drømmen over for denne gang.

– Vi er ikke så skuffa, for det er en tøff klasse hun konkurrerer i, det skjer så mye hele tida, og dette er sånt som kan skje, men vi hadde jo håpa på en bedre avslutning etter alle uhellene tidligere i helga, sier Øyvind Granum.

Satser videre

Nå satser far og datter alt på de to gjenværende rundene i Vestlandsmesterskapet, hvor den fartsglade 15-åringen har to 8. plasser så langt i år. Hvis de rekker å få karten i kjørbar stand, vel å merke.

– Vi må se hvor mye skader det er på karten, det er noen deler som er bøyd, og så må jeg sjekke ramma, men vi satser på at det går, sier pappa og mekaniker Øyvind. Og skulle det ikke gå veien i Vestlandsmesterskapet, så venter et nytt junior-NM neste år, og der lover Frida Heia Granum å være med og kjempe om heder og ære.