– Å kunne gå ned på Strøget og alltid treffe kjentfolk

 

ELSE MARIE SVENNINGSEN

 

Navn på foreldre:

Kari Åmlid Eriksen og Svein Eriksen

 

Sivilstatus:

Jeg er mamma til Sebastian 14 år og Mie Veronika 11 år, gift med Geir-Ivar og bonus-mamma til Marcus 17 år og Daniel 16 år.

 

Hvor bor du nå?

Nå bor jeg på Vigeland i Lindesnes.

Hva jobber eller driver du med der du bor nå?

Jeg er for tiden under avklaring via NAV, jobber litt på Specto som bl.a. syr og lager puter. Har tidligere jobbet innenfor helse og miljøarbeid, så det er veldig spennende å prøve noe helt annet. Ellers går det mye i bilcross, det er noe vi som familie koser oss mye med. Åsså er jeg jo glad i å bake litt da, så litt kakebaking blir det også.

Når flytta du fra Birkenes – og hvor bodde du her?

Flytta i fra Birkenes i 2017. Er oppvokst og bodd litt rundt forbi på Birkeland, er både stolt og glad for det.

Har du bodd andre steder enn nå, etter at du flytta?

Bodde en liten periode i Grimstad, det var under helsefag studier, varte vell ett halvt år før jeg flyttet tilbake til Birkeland.

Hvorfor flytta du fra heimbygda?

Det var kjærligheten som gjorde det, hva gjør man ikke for den.

Har du noen minner fra Birkenes?

Har utrolig mange minner, og har vell mest bare gode! Barndoms minner, minner i fra speideren, 4H, håndball, ja masse gode minner. Ungdomstida mi var jo på Birkeland, noen av minnene derifra egner seg kanskje ikke på trykk. Men dei beste minnene er vell det å kunne gå ned på Strøget og alltid treffe kjentsfolk, hilse på og ta en prat. Var alltid folk på tomta, eller om sommeren så var det mye bading i Berse og elva.

Noe du satte spesielt pris på med heimbygda?

Når man er vokst opp i ei bygd, der alle kjenner alle, så må det vell være det sosiale. Birkeland har mye bra innen kultur og arrangementer, syns jeg da. Ja, åsså gamle videoen, der vi samla oss som ungdommer.

Noe du savna eller skulle ønska at var annerledes i Birkenes?

Fritiden som ungdom, der savna jeg flere ting vi kunne drive med, for oss som ikke ønsker det skal være religiøst eller innenfor sport.

Har du fortsatt familie og venner her?

Jeg har egentlig det meste av både familie og venner på Birkeland fortsatt.

Når besøkte du heimbygda sist?

Det er titt og stadig at jeg er på besøk, jeg er oppom stort sett annenhver helg, og litt sånn innimellom. Alltid koselig å komme tilbake, selv om jeg trives veldig godt i Lindesnes.