Venter på betaling – har stengt veien inn til Freds myrer med store steiner

UENIGHET. Grunneier Glenn Roger Lunden hevder at Sørlandets RC Modellflyklubb skylder 240 000 kroner i leie og for entreprenørarbeid. Han har derfor stengt innkjøringen til Freds myrer modellflyplass med store steiner.

Det har gjennom en tid vært konflikt mellom grunneierne av Freds myrer mellom Svaland og Vassbotn, og styret i Sørlandets RC Modellflyklubb. Nå har uenigheten tatt en ny vending, der grunneierne fysisk har stengt veien med store stein, med en gravemaskin.

Uenigheten går på manglende betaling av leie fra modellflyklubben til grunneierne, samt utført grunnarbeid på stedet.

Grunneierne er Tor Kjetil Svaland og Glenn Roger Lunden. Sistnevnte har nå stengt innkjørselen til flyanlegget.

– Dette er bare trist og leit, forteller den ene grunneieren Glenn Roger Lunden til Birkenesavisa.

– Vi har jo skjønt både via andre og sett i aviser at klubben har hatt visse likviditetsutfordringer. Derfor ønsket vi grunneiere en endring i fjor, som forså vidt er normalt ellers i samfunnet også. Den endringen gikk ut på at modellflyklubben, som har etterskuddsbetalt leien i alle år, nå etter avtale skulle begynne å betale forskudd på leien til oss grunneiere.

– Etter at dato og avtalt tid for leien for 2022 gikk ut i vinter, så kontaktet vi styret og fikk en ny dato for når pengene skulle stå inne på konto. Denne datoen kom også, men ingenting skjedde. Derfor tok jeg saken i egne hender og stengte nå veien inn til flyplassen, slik at ingen kan kjøre inn til området til Freds myrer, forteller Glenn Roger Lunden.

Beløpet er ifølge Lunden på 240 000 kroner. Dette er både for leie og noe entreprenørarbeid, forteller Lunden oss. Ifølge klubben skal gjelden til grunneierne være på kun 33 000 kroner. Her står nå uenigheten mellom partene. Denne konflikten kommer nå opp i konfliktrådet til våren.

Når vil du eventuelt åpne veien til dere grunneiere igjen, inn mot banen?

– Nei det er jo helt i det uvisse nå, om når vi åpner ferdselen innover mot Freds myrer, sier Lunden.

På Facebook har klubben to ulike sider ut til publikum og medlemmer. Den ene heter «Sørlandets RC Modellflyklubb», mens den andre heter «Fredsmyrers venner». Sidene bærer preg av uenighet og ulike virkelighetsoppfatninger.

Ifølge siden til i Sørlandets RC Modellflyklubb skal de ha et stevne 28. mai, kalt Sørlandets Airshow 2022. Om dette stevnet nå kommer til å gå etter planen, kan synes uvisst.