Mobbesaken – «Grethe» sitt barn fikk et langt, minnerikt møte med Petter Katastrofe før konserten

Den pågående mobbesaken i Birkenes hvor «Grethe» over lengre tid har kjempet en kamp for sitt barn, som over lengre tid har vært utsatt for mobbing og vold ved Birkeland skole, skulle være kjent for mange av avisas lesere.

Det har gått inn på mange, deriblant Pabben Ellerno Botn. Som en av arrangørene av helgens store konsert i Birkeneshallen satt han i en posisjon som fikk ham til å tenke – kan jeg gjøre noe for å hjelpe?

– Når man leser en slik sak vil man gjerne gjøre noe, og når vi skulle arrangere denne konserten synes jeg det å invitere «Grethes» barn hit til å treffe Petter Katastrofe kunne være en fin ting å oppleve, sier Pabben. Halva Priset er et av landets hotteste band for tiden, og frontfigur Petter Bjørklund Kristiansen, mest kjent under navnet Katastrofe, som har markert seg sterkt i kampen mot mobbing var ikke vanskelig å be når Pabben spurte om han ville ta imot et besøk under lørdagens lydsjekk i Birkeneshallen.

Katastrofe tente på ideen med en gang, forteller Pabben. Han beskriver Petter Katastrofe som en utrolig jovial kar.

Og jovial var han virkelig. Han tok seg god tid med hele familien til «Grethe» og viste dem rundt på scenen. Og han demonstrerte pyroshow for en storøyd familie, som tydelig satte pris på spesialoppvartningen.

– Petter Katastrofe står høyt i kurs hos familien vår, og på bilturer har hen sunget høyt om den venstre rumpeballen (fra sangen «Maria») allerede fra hen var to år gammel, ler «Grethe». Så dette har vi gledet oss til lenge nå, sier hun.

– Han er en veldig jordnær kar som tok imot ungene med åpne armer, de likte Petter veldig godt. Det var utrolig stort for de å møte han.

– I etterkant så synes de det har vært utrolig stas, og det var en virkelig stor opptur for hele familien, sier hun.

– Jeg har engasjert meg sterkt mot mobbing, ja ikke bare mot mobbing, men all urettferdig behandling, forteller Petter Katastrofe. Jeg er opptatt av at alle må få lov til å være seg selv, og la de få gjøre sitt, og være som de er. Det har alltid engasjert meg, og kan jeg få lov til å gjøre en kul greie med dem nå før konserten, så er det utrolig bra. Jeg har ikke de store planene, men ønsker å gi dem en fin og minnerik kveld. Klarer vi det er jeg utrolig fornøyd, legger han til.

I forbindelse med TV2-programmet «Hver gang vi møtes», hvor Petter Katastrofe deltok i 2019, sang han en sang om mobbing, og han sa det slik.

Jeg har hatt verdens beste barndom, oppvekst, foreldre, familie og venner. Sånn er det dessverre ikke for alle. Jeg synes det er viktig at man engasjerer seg selv om man ikke har vært utsatt for ting selv. Jeg har aldri blitt mobbet, men jeg ser jo fortsatt de som ikke er fysne på å gå på skolen fordi de vet hva som venter. De som ikke har så mange venner, og de som til stadighet opplever urettferdig behandling. Dem vil jeg gjerne slå et slag for. (Hentet fra sosialnytt.com)

(Foto: «Grethe»)

For en journalist som fikk lov til å bivåne det hele, så var det virkelig en fin innsats han la ned for å skape en minnerik opplevelse. Petter Katastrofe tok seg god tid, prata med familien, viste dem opp på scenen, de fikk prøve trommesettet, og sett prøvene på kveldens storslåtte pyroeffekter. Capser og t-skjorter ble også behørig signert, til takknemlig og fornøyd barn.