Kai David (16) satser på maleryrket

UNG MALER. Kai David Didriksen Arntzen går førsteåret på Bygg & Anlegg ved Lillesand videregående. De siste ukene har han hatt praksisplass hos Fagmaleren Fred Thorsen & sønn as.

Da utleier av avislokalene ønsket en liten oppgradering denne uka, fikk vi besøk av en ung mann som akkurat har begynt på veien frem mot maleryrket.

Som førsteårs elev ved Bygg- & Anleggslinjen ved Lillesand videregående skole er Kai David Didriksen Arntzen for tiden praktikantelev ved Fagmaleren Fred Thorsen & sønn. Her har han fått prøvd litt i praktisk arbeid som en del av skolegangen. Han har vært utplassert i birkelandsfirmaet to dager i uka, de siste fem ukene.

– Jeg trives veldig godt både med kollegene og arbeidsoppgavene, sier 16-åringen på klingende karmøydialekt. Kai David flyttet høsten 2020, sammen med familien, fra Åkra på Karmøy og til Birkeland og Nordåsen Terrasse. Han gikk et drøyt halvår ved Valstrand skole, før han begynte på videreutdanningen. Kai David har funnet seg godt til rette på Birkeland, og om han har nok energi etter en lang arbeidsdag prioriterer han gjerne en styrketrening nede på treningssenteret på Tollenes.

– Jeg har sparklet og malt, mest i eneboliger, men var også én dag i Dyreparken for å male i de nye utleiehyttene ved badelandet, forteller han. Det har vært kjekke arbeidsdager. Varmt og godt inne, og jeg kan høre på musikk samtidig som jeg jobber, legger han til.

Ved Lillesand videregående er det kun mulig å ta førsteåret i Bygg & Anlegg. Neste år må han ta i Kristiansand. Det kan også være et alternativ for ham å ta de to siste årene på Karmøy.