God skyting av ungdommene fra Birkenes i Bodø

ÅRSBESTE. Johnny Mollestad (15) skjøt årsbeste på bane, og det på Landsskytterstevnet. (Foto: Privat)

Fire unge fra Birkenes hadde tatt turen opp til Bodø og Landsskytterstevnet, og de presterte bra hele uken. Johnny Mollestad og Pelle Suvatne fra Birkenes skytterlag og søsknene fra Knut Fredrik og Anne Maren Homme fra Grødum og Kristiansand og Omegn skytterlag, var de unge som deltok fra vår kommune.

Vi tok en liten prat med 15-åringen Johnny Mollestad om opplevelsen etter å ha dratt de 1480 kilometerne nordover.

– Det var veldig gøy og noen fine dager på Landsskytterstevnet. Jeg skjøt i tillegg årsbeste på bane, så det kunne ikke bli bedre. Selv om 247 poeng ikke holdt til finaleomskyting på grunnlaget, så var jeg fornøyd med skytingen.

TRIVDES I BODØ. Fetterne Johnny Mollestad og Pelle Suvatne hadde en fin skytteruke i Bodø under Landsskytterstevnet. (Foto: Privat)

– På feltskytingen var det mer middelmådig, der jeg skjøt 27/19. På stang fikk jeg ned 9 treff på 25 sekunder, mens jeg brukte 15.13 sekunder på felthurtig, forteller den kommende 10. klassingen på Valstrand skole.

– Vi hadde noen fine dager i Bodø og bodde i bobilen på skyttercampingen, forteller den jaktinteresserte gutten fra Mollestad, som har skutt siden han var 8-9 år gammel.

I tillegg til Mollestad, var fetteren Pelle Suvatne (12) med på Landsskytterstevnet.

GOD SKYTING OG FINALER. Anne Maren og Knut Fredrik Homme presterte meget stekt i Bodø. (Arkivfoto)

Skytterne og søskenparet Anne Maren (12) og Knut Fredrik Homme (15) deltok også med sterke resultater. Knut Fredrik skjøt imponerende 250 på innledende runde på bane og kom til finalen. Søsteren var ikke mye dårligere og skjøt ned 21 blinker på feltskytingen, og kom seg til finalen.

GOD SKYTING. Janne Kornbrekke oppnådde 242 poeng på grunnlagsskytinga. (Foto: Privat)

Vi nevner også at Janne Kornbrekke fra Birkenes skjøt 242 poeng på grunnlaget i klasse 4 på Landsskytterstevnet i Bodø sist uke. Det er meget god skyting.