To nye smitta av korona og 50 i karantene – kommuneoverlege Engemyr: – Jeg er bekymret

Kommuneoverlege i Lillesand og Birkenes, Thor-Erling Engemyr: - Jeg er bekymret.

Fotballgruppa i Birkenes IL meldte fredag kveld at en spiller var smitta av korona. Samme kveld meldte kommuneoverlege Thor-Erling Engemyr at også en annen person i Birkenes hadde fått påvist smitte.

Begge de smitta er kvinner mellom 18 og 30 år.

Til Birkenesavisa sier kommuneoverlege Engemyr lørdag formiddag – Jeg er bekymra for situasjonen, fordi det nå kan utvikle seg så raskt.

I meldinga fra Birkenes IL heter det:

«Vi bekrefter at vi har en spiller som har fått påvist smitte med koronaviruset. Alle spillerne og trenere som har vært i nærkontakt med vedkommende settes i karantene.

Det er anbefalt at alle spillerne og trenere på lagene det gjelder tester seg på Birkeland førstkommende mandag. Hvis denne testen er negativ, kan de ut av karantene.

Vi følger rutinen ved smitte og smittesporing er satt i gang i samarbeid med Kommuneoverlegen i Birkenes og Lillesand. Trenere/lagledere på de lagene det gjelder er informert.

Det er viktig å forholde seg til reglene for karantene».

Meldinga var undertegna av leder i Birkenes IL Fotball, Kjetil Aamlid, og kommuneoverlege i Lillesand og Birkenes, Thor-Erling Engemyr.

Smittsporingsarbeidet ble gjennomført fredag kveld. Det bekrefter kommuneoverlege Engemyr i dag lørdag. – Vi har kjent smittekilde. Og vi opplever at de aller fleste er samarbeidsvillige, og opptatt av at smitten ikke blir brakt videre.

I Birkenes er det nå 50 personer som er i karantene.

Kommuneoverlegen fraråder unødvendige reiser, spesielt til steder med økende smittetrykk, særlig nå til Kristiansand. Og det oppfordres til å begrense sosial kontakt, vaske hendene og å holde avstand til andre.

Til Birkenesavisa sier Engemyr at han vil bli overraska om de lokale smittetilfellene skulle vise seg å være en mutert variant av viruset.

Kommende uke skal det etter planen settes nummer to doser av koronavaksinen på Idrettshuset på Birkeland. Engemyr ser ikke at smittetilfellet på en fotballspiller i Birkenes IL skal øke smitterisikoen ved vaksineringa i Birkenesparken. Det er per i dag ingen planer om å flytte vaksineringa til et annet sted, opplyser kommuneoverlegen.

Det jobbes lørdag formiddag med eventuelt nye smittevernstiltak i Birkenes.