Norgescupstart på øvre halvdel

FORMSTIGNING PÅ GANG. – Formen er på vei oppover. Det ble litt for mye bom, men det kommer seg, sier Siri Aas etter 18. og 10. plass under sesongens første norgescuphelg på Geilo. (Foto: Atle Uldal, BIL skiskyttergruppe)

Gode løp og plasseringer, men et stykke igjen til pallen for birkenesløperne som deltok under helgas norgescupstart i skiskyting for senior.

Det var Geilo IL som var vertskap for sesongens første runde i Lerøy Cup (norgescup senior), hvor det ble gått sprint lørdag og fellesstart søndag.

Espen Uldal kom brukbart i gang på sprinten med fire treff på den liggende skytinga. To bom på stående sendte ham litt lenger ned på resultatlista, til en 21. plass. På fellesstarten satt det bedre på standplass for den utflytta birkelendingen. Fem treff på første, én bom på de to neste og fem treff på siste skyting sendte 25-åringen fem plasser opp på resultatlista til en 16. plass.

10. plass til Siri Aas

Mens Kathinka Kleveland ble diska, gjorde BILs andre kvinnelige alibi, Siri Aas, det motsatte av Espen Uldal på sprinten; traff på tre skudd på liggende og fire på stående. Det ga en 18. plass. På fellesstarten gikk engeslandjenta seg opp åtte plasser med lovende skyting. Én bom på første liggende og to på siste stående og to fulle hus i midten er innafor.

– Formen er på vei oppover. Det ble litt for mye bom, men det kommer seg, sier Aas til Birkenesavisa.

Klubbvenninne Kleveland hadde samme uttelling på standplass, men ikke like god fart i sporet. Dermed ble det en 26. plass.