Leken gründer Martin Litwicki fra Birkeland flytter deler av selskapet hjem til Sørlandet

GRÜNDER FRA BIRKELAND. Martin Litwicki (til venstre) flytter selskapet «Mose by Scream Media» fra Oslo til Timenes Næringspark. Her sammen med sine partnere Chris Thomas og Ørjan Aslaksen. (Foto: Scream Media)

Martin Litwicki har mange jern i ilden. Her lokalt har han den siste tiden jobbet med både reklamefilm for Birkenes Sparebank, og forarbeidet til det nye Birkelandspillet. Han har de siste årene hatt tilhold i Oslo, hvor han i 2018 var med å starte Scream Media. Det er et produksjonsselskap med 11 ansatte, som produserer foto og video innen reklame og event.

Nå vil 28-åringen flytte deler av selskapet og arbeidet sitt til Sørlandet. Det gjør han med den nystartede avdelingen «Mose by Scream Media»

Sammen med to andre sørlendinger, Chris Thomas Johansen fra Kristiansand og Ørjan Aslaksen fra Lillesand åpnet de, i dag fredag, avdelingskontoret i Timenes Næringspark, like ved Sørlandsparken.

Den siste måneden har de lagt ned mye penger og arbeid i å klargjøre studioet der.

Den første store jobben er allerede unnagjort. Dagen før åpninga var Hennig-Olsen Is i lokalet for å lage en reklamesnutt for et nytt produkt, og allerede nå i helgen skal de spille inn en musikkvideo i studioet.

– Vi leverer et High-End produkt, og mener selv at det ikke er firmaer her på sørlandet som leverer det samme, sier Martin, når vi treffer ham og kompanjong Chris Thomas i det nyåpna studioet.

Her gjør de alt fra mindre fotoshoot til planlegging og gjennomføring av større reklamefilmer. Om de skulle fremheve noe som de selv mener skiller seg ut så er estetikken, og at de skaper en opplevelse som henger sammen.

– Vi er lekne og kreative, og dyktige på etterarbeidet, sier både Litwicki og Johansen med en litt utypisk sørlandsk tro på egne ferdigheter. Ja, vi har kanskje bodd litt lenge i Oslo, og vet hva vi er gode på, og tørr å si det, legger Martin til.

NYTT STUDIO. Martin Litwicki i det nye studiet i Timenes Næringspark.

– Vi har tung erfaring og selvtillit. Sørlandet har mye å lære, og der håper vi å kunne bidra. Vi på sørlandet er litt lukket og sitter på hver vår tue. Vi ønsker å skape et miljø her hvor bransjefolk kan treffes og utvikle seg sammen, gjennom samlinger og ideutveksling. Vi vil gjerne vise hvordan vi jobber, om det kan inspirere noen, sier Litwicki.

På hvert sitt område har de opparbeidet seg stor ekspertise og et bredt nettverk. Chris Thomas er en kapasitet på TV-produksjon, noe fjorårets Gullrutenprisen for «Fotobonden» skulle tyde på. Han har også stått for produksjon av flere «Farmen»-sesonger. Litwicki på sin side har gjort store jobber for festivaler verden over.

– På hver vår side er vi ledende på kompetanse. Den produksjonskapasiteten vi har, med støtte fra Oslo-avdelingen, er det ingen på Sørlandet som er i nærheten av, mener Litwicki, som håper det sørlandske næringsliv vil være med på veien, og utforske hvilke muligheter som ligger dere for dem

Korona har satt en demper på aktiviteten. Martin tror at også årets sesong av eventer, festivaler og konserter stort sett blir avlyst. Likevel er han ikke bekymret for oppdragsmengden.

– Vi har noen store jobber på gang, og er ikke urolige i forhold til oppdrag. Vi har ikke gått ut med etableringen her ennå, like fullt har jeg de siste dagene fått mange henvendelser både på oppdrag, og fra folk som vil jobbe hos oss, sier Litwicki. Mens andre kanskje stenger ned og reduserer i denne tiden, så ser vi på det som en god tid til å ruste oss for et liv etter pandemien. Når den er over er vi klar, og godt i gang allerede. Det har aldri vært spørsmål om det går eller ikke. Selvfølgelig går det bra, slår han fast.