Låvekafé og basar til inntekt til forskning på Alzheimer

VERTSKAP. Sol Suggelia, Åse Grete Lia og Emilie Fidjeland serverte gjestene og kunne tilby flere godsaker.

Hos Sol og Knut Suggelia på Hauane på Birkeland er det bygd en heimekoselig kafé som rommer to avdelinger. Disse forsamlingslokalene i låven er innredet på en trivelig måte med god smak for detaljer. Lørdag var det «gjenåpning» av kaféen – med basar.

Sol Suggelia er primus motor, da vi lørdag formiddag er innom låven – der folk i alle aldre allerede var på plass. Med seg til å drive basaren hadde hun flere ivrige kvinner.

Åse Grete Lia hjalp Sol med å holde kiosksalget i gang. Der fikk man kjøpt heimelaga kaker, kaffe og diverse godsaker. Rundt i lokalet gikk Inger Hørte og serverte påfyll med gratis kaffe fra en gammel antikk kanne. Ansvaret for loddtrekning og basarbordet var det Emilie Fidjeland som hadde.

Fidjeland, som var yngst av vertskapet, hadde sydd og strikket mange av gavene som lå på basarbordet. Hun fikk virkelig «reklamert» for et ordentlig godt håndverk. Her fant man kvalitetsvarer som frotte-luer og votter man ikke får i kjøpt i butikk. Tyripinner pakket i flotte esker, og avleggere, var andre ting på gevinstbordet. Også andre gaver gitt fra private og butikker ble loddet ut.

HEIMEKOSELIG. Tidlig på formiddagen var det allerede godt med besøk i lokalene til Sol og Knut Suggelia.

– Det er første gang under koronatida at vi har åpnet kaféen vår siden mars 2020. Når vi nå endelig fikk sjansen igjen, ville vi lage til noe ekstra, forteller Sol oss. Dugnadsgjengen her bestemte seg fort for at vi ville la overskuddet fra kiosken og basaren gå til forskning på Alzheimer.

– Nå har vi hatt oppe siden klokka 11, forteller hun. Vi skal ha oppe til klokken 17 i ettermiddag. Allerede nå etter to små timer er vi godt fornøyd med oppmøtet og ser at folk trives, sier Sol.

TREKNING. Ivrige barnehender hjalp til da Emilie Fidjeland skulle lodde ut gaver ved den første loddtrekningen.

Vi får med den første trekningen som Emilie Fidjeland har ansvaret for, og ivrige barnehender er med og hjelper å trekke ut vinnere.

Da Birkenesavisa senere på lørdagskvelden er i kontakt med Sol Suggelia, kan hun fortelle om et solid beløp som går til forskningen. Besøkende la igjen hele 13 730 kroner på kiosk salg og i basaren.

Dugnadsånden lever i beste velgående i Birkenes, også denne gang til et godt formål drevet av driftige hender.