Flott innsats av 4. klassene ved Birkeland skole – samla inn store mengder batterier for gjenvinning

De siste ukene har 16.000 fjerdeklassinger i landet vårt vært med på Batterijakten. Sammen har de knust alle tidligere rekorder og samla hele 124 tonn brukte batterier til gjenvinning.

Over 780 fjerdeklasser har deltatt i Batterijakten. I ekte dugnadsånd har de trålet land og strand etter brukte batterier.

Tre 4. klasser ved Birkeland skole er på topp-20 lista i Agder.

Klasse 4 B samla inn 311 kilo med brukte batterier for gjenvinning, klasse 4 A 300 kilo og klasse 4 C 139 kilo.

Barnas miljøvernorganisasjon, Miljøagentene, skriver i en pressemelding at fortsatt ikke alle er klar over at batterier skal leveres for gjenvinning.

– Nordmenn er de som kjøper og kaster mest elektronikk i hele verden, og ikke alle har fått med seg at elektrisk avfall og batterier skal leveres til gjenvinning. Derfor arrangerer Miljøagentene, i samarbeid med Clas Ohlson, VARTA og Batteriretur, en årlig kampanje for å samle inn brukte batterier rundt om i norske husstander.

Klassen som gikk helt til topps i landet var 4 A på Lyngstad og Vevang skole, i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal. De var blant klassene med flest poeng og ble trukket ut som de heldige vinnerne. Hovedpremien er på 30.000 kroner.