Varsler mye snø

Illustrasjon: Snø og brøyting.

Forventer trafikale problemer når snøen kommer tirsdag.

Meteorologisk institutt har utstedt gult farevarsel (moderat fare) grunnet mengden forventa snø tirsdag: Fra natt til tirsdag til natt til onsdag ventes det snø, lokalt 10-20 centimeter. Natt til tirsdag er det også ventet endel vind i Agder og i fjellet, og derfor lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av snøfokk. Vinden avtar tirsdag formiddag.

– Et lavtrykk vil gå inn over Danmark og passere sør for Agder. Lavtrykket vil skape nordøstlig vind og en god del snø på Sørlandet, forteller Marit Berger, meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Fædrelandsvennen.

Hun anslår at det helt sikkert blir trafikale utfordringer tirsdag.

– Man skal ikke så være så langt inn i landet før det kommer mye snø. Langs kysten vil det komme en blanding mellom snø og sludd. I tillegg vil det komme en del vind. Snøfokk kan skape en del problemer, og det kan bli dårlig sikt, sier meteorologen.

Det er forventa opptil 30 millimeter nedbør i Birkenes tirsdag, og nedbøren kommer over hele kommunen. På Birkeland er det meldt en til to varmegrader, på Herefoss null til en varmegrad, mens Engesland ifølge værmeldinga ser ut til å få ned mot en minusgrad.