Frivilligsentralen vil ha deg med på rusletur

Starter opp tilbud om rusleturer sentralt på Birkeland.

I disse koronatider er det verken onsdagstreff eller trimgrupper for eldre. Dette vil vi i frivilligsentralen gjøre noe med, og arrangerer «Rusleturer» på onsdager klokka 11.00.

En kan møte opp enten på parkeringa ved serviceboligene (innkjøringa til sykehjemmet), eller ved scena på Tobias jorde. Her kan man, sammen med én til to personer som leder an turen, rusle en liten tur sammen med noen få andre i lokalområdet.

Vi må ta hensyn til smitteverntiltakene, gå i små grupper og med litt avstand. Likevel vil vi kunne være sammen og slå av en prat mens vi går, eller setter oss ned på en benk. Ingen påmelding. Bare møt opp. Varigheten på turen og samværet er cirka 1 time. Vi har værforbehold. Turene er tenkt å vare til Sankthans i første omgang.

Sist onsdag var det en liten gjeng som gikk nedover fra service-/eldreboligene til Tobias jorde. Der fikk vi en hyggelig pratestund, før noen gikk videre og så på den utgravde hustomta til Tobias, mens andre satt på benken og fortsatte praten, og noen tok turen rundt hele jordet.

Vi har også hatt tur til idrettsplassen, og opp til «Solplassen» på Digerhaug. Vi håper at flere får lyst til å møte opp og bli med på disse små turene. Her er det en mulighet for å få beveget seg litt, men ikke minst å få møte andre igjen, etter lange uker i ensomhet for mange.

Skulle det være andre ting Frivilligsentralen kan hjelpe med, er det bare å ta kontakt på telefon 91364595. Og har noen tid og lyst til å bli frivillig, er det alltid fint å ha ressurser å ta av, når henvendelsene kommer. En kan både melde behov og melde seg som frivillig på Frivilligsentralens nettside, på telefon, eller stikke innom Frivilligsentralen på Strøget ved Frikirka.

Anne-Karin H. Tveide

Daglig leder Birkenes frivilligsentral