Ny konsert på pensjonat

KOMMER TIL FIDJETUN: Caroline Waters. FOTO: SCOTT OWENS

Fra Los Angeles, Stockholm og Gøteborg til Fidjetun pensjonat.

Torsdag ettermiddag opplyser arrangør at konserten avlyses på grunn av virusutbruddet. Artisten er frisk.

– Jeg er på en liten norgesturné og skal ha konserter på Fidjetun pensjonat 13. og 14. mars, sier Caroline Waters til Birkenesavisa.

I fjor sommer slapp hun dobbeltalbumet «Finding Venus» og holdt slippkonsert både i USA, Storbritannia, Sverige, Danmark og Norge. Nå er hun klar for en konsertserie med stopp i Holmestrand, Bø i Telemark og Fidjetun. Sistnevnte på fredag og lørdag denne uka.

«Finding Venus» skal være er en råsterk samling låter som beskriver en ekstremt utfordrende, dramatisk og samtidig usigelig vakker og til tider humoristisk reise i tida. De handler om Waters egen opplevelsesreise fra trafikkulykken da hun fikk hukommelsestap og posttraumatisk stress, til hun klarte å finne tilbake til seg selv og en mening med livet.

På Fidjetun stiller Waters solo, akkompagnerer seg selv på piano, gitar og hardingfele og synger og forteller om det som omtales som et eventyrlige artistliv. Hun debuterte som skuespiller med rolla Lille Caroline i faren Per Asplins julefilm «Putti Plutti Pott» fra 1970.

Skuespillerkarrieren fikk en bråstopp med nevnte bilulykke i 1984, og hun var bare 18 år gammel da hun fikk venstrebeinet knust og en traumatisk hodeskade av en grønn Mazda som meiet henne ned da hun syklet til butikken kvelden før nynorskeksamen. Ett år senere var hun tilbake på̊ scenen og sang og spilte for flere hundre millioner mennesker i forbindelse med hundreårsjubileet til Frihetsgudinnestatuen i New York. I 1992 ga hun ut sin første plate «Compassion».

Ifølge en pressemelding sier Siv Rutgerson i NRK følgende om den nyeste plata til Waters: «En fantastisk sterk musikkskildring av og med Caroline Waters om familieband, livet og kjærlighetens uforklarlige veier! En berørende opplevelse som setter eget liv i perspektiv!».