Måtte stenge

AVBESTILLER: De siste timene torsdag ettermiddag måtte Trine Karlsen Holm og Silje Heia ringe til sine kunder og avbestille frisørtimene for de neste 14 dagene.

Frisørsalongene i Birkenes må stenge etter nye koronarestriksjoner.

Torsdag ettermiddag lanserte regjeringa sin handlingsplan mot koronaviruset. Blant dem som ble pålagt å stenge var frisørsalongene. Birkenesavisa avla To Frisører ved Birkelandsveien et lite besøk rett etter at de fikk servert nyheten.

– Jeg fikk tilfeldigvis høre det av dataleverandøren vår. De skulle installere en ny printer, og hadde hørt på nyhetene at frisørsalongene måtte holde stengt, sier Trine Karlsen Holm, og legger til:

– Det er jo kjempetrist. I første rekke ikke fordi vi må stenge, men vi er selvfølgelig bekymret for dem som kan bli hardest rammet av viruset.

Ikke overraska

Nyheten kom ikke helt overraskende på frisørene. Den siste tida har de fått signaler på at det kunne skje noe. De første innstrammingene gjaldt økt søkelys på hygiene, senere dreide det seg om å flytte frisørtimene om man hadde symptomer på sykdom.

Så ble det mer drastisk og konkret. Torsdag klokka 14.00 fikk alle landets frisørsalonger beskjed om å stenge salongene fra klokka 18.00 samme kveld. I første omgang for to uker, men det åpnes for at stengningen kan vare lenger.

Håper på kompensasjon

– Jeg frykta det kunne skje. Vi er jo i en bransje som har mye nærkontakt med kundene våre, sier Holm.

De siste timene før stengetid torsdag ble brukt til å ringe rundt og kansellere timebestillingene den nærmeste tiden.

– Vi sletter hele bestillingen. I og med vi ikke vet hvor lenge dette vil vare, så får de heller bestille igjen når salongene kan åpne, sier hun.

– Hva skjer nå da?

– Nei, si det. Vi har selvfølgelig ikke annet valg enn å stenge. Men det er klart at det blir et stort økonomisk tap. Nå håper vi bare at det kan bli kompensert for, avslutter hun.

Holm understreker at hun er glad avgjørelsen kom fra sentral hold, slik at de enkelte frisørsalongene ikke behøver å ta dette valget på egenhånd.