Fortsetter leieavtale

VOGTS VILLA: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har ferie på landstedet på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kronprinsparet forlenger leieavtalen på Dvergsøya, og vil fortsatt ha mulighet til å feriere på Sørlandet.

Slottet har bekreftet overfor Kristiansand kommune at kronprinsparet ønsker å bli værende på feriestedet på Dvergsøya og at leieavtalen forlenges. Politikerne i Kristiansand støtter forlengelsen.

Dagens avtale utløper i slutten av april. Kronprinsparet betalte i sitt siste år som leietakere drøyt 200.000 kroner for å leie prakteiendommen som inkluderer både en villa, to båtplasser og et område på 22 dekar.

Etter mye motstand avgjorde politikerne i Kristiansand kommunalutvalg i januar 2010 at kronprinsparet skulle få leie Dvergsøya i kommunen og privatisere 22 dekar. Når den tiårige avtalen utløper, er det lite igjen av motstanden og aktiviteten på Facebookgruppa som reagerte på at området ble sperret av og gjort utilgjengelig for befolkningen i 2010.

– Mange av de betenkelighetene som var den gangen viste seg å ikke slå til. Vi har utelukkende positive erfaringer med leieforholdet, og det har ikke vært problemer for allmennhetens ferdsel på øya, sa fungerende kommunedirektør Ragnar Evensen i et møte i nærings- og eierskapsutvalget tirsdag ifølge Fædrelandsvennen.

Ingen av politikerne i utvalget hadde innvendinger mot at kronprinsparet skulle få forlenget leieperioden, og de får dermed fem nye år på Dvergsøya.

– Det er en standard avtale der vi har ansvar for det ytre vedlikeholdet og de for det innvendige. Det var mye debatt i sin tid og vi ønsket derfor å lufte dette for nærings- og eierskapsutvalget, sa eiendomssjef Hans-Christian Gram i møtet.