Birkeland Bygg og Anlegg skal bygge de 18 leilighetene på Motunet på Strøget som nå legges ut for salg

MOTUNET LEGGES UT FOR SALG: Motunet er et leilighetsprosjekt på 18 leiligheter som skal føres opp der hvor «Saga til Mo» nå står. Det er Birkeland Bygg og Anlegg, her ved Audun Heia og Jan Erik Flaa som skal stå for oppføringen av bygget.

I løpet av de nærmeste ukene vil «Saga til Mo» bli revet. Da vil Jakob Olaus Mo sette i gang sitt store boligprosjekt Motunet.

Motunet vil bestå av 18 leiligheter, alle med solrike terrasser og parkering i kjeller.

– Vi har fått flere henvendelser allerede, selv om vi bare har fått opp skiltet, og ikke startet presentasjonen, sier megler Eivind Sæbø Severinsen i SørMegleren Nybygg som skal ta seg av salget av leilighetene. Han forteller at leilighetene på det 2070 kvadratmeter store området vil variere fra om lag 60 kvadrat og opp til omtrent 100, og når det gjelder prisnivået så har de prøvd å legge seg på samme nivået som Solbakken Terrasse lå på.

Det er Birkeland Bygg og Anlegg AS som skal stå for oppføringa av leilighetsprosjektet

– Rivningstillatelsen foreligger, og byggesøknaden bør gå veldig greit. Hele prosjektet har vi lagt innenfor gjeldende reguleringsplan. Komplekset består av to fløyer, som er slik vinklet at de får best solforhold, og samtidig best utnyttelse av tomta. Vi ser at markedet er modent, og når vi ser at Solbakken, som er et sammenlignbart prosjekt solgte relativt bra så har vi tro på at interessen er stor her også, sier Audun Heia i Birkeland Bygg og Anlegg..

For dem er det et stort prosjekt som de gleder seg til å sette i gang med. Birkeland Bygg og Anlegg har åtte ansatte. For tiden er de engasjert i prosjekter både i Grimstad, Vennesla og på Natveitåsen. Byggestart vil skje når halvparten av boligene er solgt. Tidsmessig regner de med oppstart våren 2021 og innflytting høsten 2022.

– 18 måneders byggetid er ganske normalt på slike prosjekter. Det er et sjeldent prosjekt. Det er ikke mange leiligheter å få kjøpt sentralt i sentrum. Sentralt og solrikt er kvaliteter folk ser etter, sier Heia