Pallplasser i Kanalrennet

KANALRENNET: Ludvig Østberg Heia, Tor Olav Svaland og Eline Heia på plass langs Telemarkskanalen.

Birkenesinger på pallen i rulleskiløpet rundt Telemarkskanalen.

Søndag 30. juni ble Kanalrennet arrangert for 6. gang. Løpet er et 25/50 kilometer klassisk rulleskirenn langs Telemarkskanalen med start og mål i Lunde sentrum, Nome.

Eline Heia og Tor Olav Svaland gikk 25 kilometersutgaven som starter sammen med elite senior, som går 50 kilometer i samme trase. Heia gikk etter rapportene et godt løp som debutant mot de beste i årsklassen kvinner 17-18 år. Hun endte på en 11. plass.

Svaland ble nummer to i klassen menn 19-20 år. Han kom i mål kun to og ett halvt sekund bak vinneren, Jonas Hammelow Fridlund fra Larvik ski. Svaland forteller det var gøy å starte med eliten, og kjenne på tempoet. Han klarte å følge eliteklassen i fem kilometer.

Ludvig Østberg Heia ble nummer to i klassen 13-14 år i Kanalrennet junior. Juniorutgaven ble arrangert for andre gang, og aldersgruppa til Heia går totalt tre kilometer fristil i Lunde sentrum.