Kom deg ut-dagen

Søndag 3. februar ble Kom deg ut-dagen markert over hele landet, slik også på Toplandsheia.

Det var nypreparerte løyper av beste merke, og en sol som skinte over et vinterkledd landskap. Dette visste skientusiaster i alle aldre å benytte seg av. På Toplandsheia myldret det av barnefamilier som koste seg i solhellingene med bål og andre aktiviteter.

Parkeringskapasiteten var maksimalt utnytta; ja, selv veikanten var også tatt i bruk. Jeg har aldri sett så mange biler der oppe. 200 ble det antyda hadde vært på parkeringsplassen denne dagen. På Øyna-sida så også parkeringsplassen ut til å være stapp-full.

Det var folk i løypene over alt og tendenser til kø. Men når løypene er så breie som her, kommer en alltid forbi; eller som det ofte er i min alder; blir forbigått.

Birger Andersen hadde allerede hatt en runde i 16 kilometeren da jeg kom opp, og gikk selvsagt fra meg på sin neste runde. Men han er jo 34 dager yngre enn undertegnede, så det skulle jo bare mangle!

Kontrasten ble stor til mandagens snø, slaps og glatte veier. De som benytta skiløypene denne uforglemmelige søndagen er nok takknemlige for at mandagsværet ikke kom en dag tidligere.

Olav Heimdal