Vellykket gammeldans

Festivalen på Herefoss samlet opptil 1.000 deltakere i året.

28 juni 1980 ble Herefossfestivalen arrangert for første gang. Med utstillinger, loppemarked, skyting, tivoli-bod, matbod og flere musikalske innslag inviterte festivalkomiteen til sommerfest. Det fine sommerværet lot imidlertid vente på seg. I stedet ble dagen preget av kraftige regnbyger. Til tross for dårlig ute-vær deltok likevel mellom 700 og 800 mennesker på festivalen.

Festivalkomiteen var godt fornøyd og kunne oppsummere den første Herefossfestivalen på følgende måte: «Gammeldansen om kvelden ble også godt besøkt. Den foregikk uten bråk og fyll tross av at den ble avertert. Meget vellykket. God musikk.»

Herefossfestivalen var et samarbeid mellom Herefoss ungdomslag, Herefoss idrettslag og Herefoss skytterlag. Festivalen hadde som regel flere underholdene innslag, men den bestod også av salgsutstillinger der lokale bedrifter kunne kjøpe utstillingsplass for sine produkter. Herefossfestivalen ble arrangert fra 1980 til og med 1990, og hadde om lag 1000 deltagere hvert år.

Notatet med festivalprogram, prisliste med mer er en del av arkivet etter Herefossfestivalen og befinner seg i dag på KUBEN i Arendal. I tillegg til festivalprogrammer og prislister inneholder arkivet også informasjon om festivalstyret, regnskap, inngangsbilletter og stempler.

Arkivet dekker hele perioden fra oppstarten i 1980 til siste festival i 1990. På arkivportalen.no kan du får en mer detaljert oversikt over hva arkivet inneholder. Arkivet er tilgjengelig på KUBENs lesesal.

 

Gaute Chr. Molaug

Redaktør Avtrykk.no