Vant toppoppgjøret

SCORET: Amalie Snøløs scoret et kjempemål fra sin offensive midtbaneposisjon og bidro sterkt i seieren over Rygene. Her i generalprøven mot Donn 2 før sesongstart.

Etter onsdagens 2-1-seier over Rygene, troner Birkenes ILs nystarta damelag i fotball alene på toppen av 3. divisjonstabellen.

Med full pott og 32-1 i målforskjell på tre kamper ligger laget to poeng foran Sørfjell/Amazon Grimstad 2 som har to seire og en uavgjort. På tredjeplass følger Rygene med to seire og ett tap – mot Birkenes 1.

– Det var gøy og litt uventa, medgir trener Trond Endresen.

Han regner Rygene som det beste laget i avdelingen.

– Det er voksne damer som har spilt lenge, rett og slett et godt fotballag, sier han.

Rygene best start

Det var også Rygene som tok kommandoen i oppgjøret på Rygene stadion. De lyktes imidlertid ikke med å skape de store sjansene innledningsvis, og etter et kvarter var det unge birkeneslaget i ferd med å spille seg inn i kampen.

Etter drøye 20 minutters spill sender Hanne Helleland en perfekt pasning inn til Amalie Snøløs med beskjed om å skyte. Snøløs drar til med venstra og ballen fyker inn, rett under tverrliggeren. Dermed står det smått sensasjonelt 0-1 til pause.

Gir ikke opp

I pausen forbereder trener Trond Endresen sine jenter på 45 knallharde minutter, om de skal ha sjans til å få med seg poeng. Når laget får en verst tenkelig start på andreomgangen med utligning til Rygene etter kun to minutters spill, synker moralen.

Men etter fem-seks minutter klarer birkenesjentene å heve hodet og kjempe seg inn i kampen igjen. Og når så Thea Hye sender en god pasning i bakrom til Christina Stray Imenes, som triller ballen sikkert i nettet til side for keeper, er gløden tilbake i det unge BIL-laget.

Herfra og ut er det Rygene som dominerer, men anført av en god Siri Anette Sørlien gjør BIL-forsvaret en kjempekamp og stopper det som måtte komme av Rygene-forsøk.

God forsvarsfirer

– Forsvarsfireren vår er enorm i dag. De slipper egentlig aldri Rygene ordentlig til, bekrefter BIL-treneren, som så en ny side av laget sitt i denne kampen:

– De er råere, de spiller med store smerter, men fullfører kampen. Sånt liker jeg å se.

Kommende onsdag venter tabelltoer Sørfjell/Amazon Grimstad 2 borte.

– Der kan det komme et sterkt lag, så både den og kampen etter, mot Express 2, kommer til å bli tøffe. Men nå har vi sett at det går an å slå de antatt beste lagene, sier BIL-treneren.

Birkenes 1 stilte med dette laget mot Rygene:

Keeper: Henriette Ohrvik (Elise Aanesland)

Forsvar: Marthe Mosfjeld, Siri Anette Sørlien, Johanne Sørlien, Astrid Frøysnes Flaa

Midtbane: Tonje Frigstad, Hanna Semine Aronsen, Amalie Snøløs (Thea Hye)

Angrep: Hanne Helleland, Christina Stray Imenes, Vanja Mollestad Rislaa (Hanne Mollestad)