Ut på landeveien

TRADISJON: I år er det klart for 44. utgave av Birkenesrunden. Her fra 2015 like før målgang.

Helgas sykkelfest kompletteres med Birkenesrunden søndag.

Søndag er det klar for Birkenesrunden for 44. gang. De første rytterne setter sykkelen i bevegelse klokka 08.30, mens siste pulje forlater startområdet klokka 10.30.

– Årets Birkenesrunden blir av den tradisjonelle utgaven, med utlodding av sykkel til en verdi av 10.000 kroner og flere gavekort fra Intersport. De første som starter er trimerne som har god tid og ikke er så opptatt av klokka, sier Notto Høiland til Birkenesavisa.

Fra cirka klokka 10.00 starter de som har det travelt, og sykler på tid. Løypa er som vanlig med start i Birkenesparken, via Hynnekleiv og til venstre til Mykland, hvor det er drikkestasjon.

Her må man svinge av veien for å stoppe å for seg litt forfriskninger. Videre mot Vegusdal og til venstre til Stemlona, og til venstre en gang til og ned til Senumstad, og til høyre igjen og tilbake til Birkenesparken hvor det venter frukt og annet.

– Da skal rytterne ha tilbakelagt cirka 92 kilometer i de indre bygder.  Det blir deltakerpremier fra Scanflex og utmerkelser. Vi avslutter dagen med loddtrekning av sykkel og gavekort. Rittet passer bra for deltakere som ikke er helt topptrent, sier Høiland.