Selger bilverksted og bolig

SELGER: Jan Ivar Mosfjell ønsker å selge både bilverkstedet og eneboligen på Mosfjell.

Etter å ha falt ned fra taket i vinter, selger han nå livsverket på Mosfjell.

– Jeg vil jo helst ikke kvitte meg med dette, men helsa er ikke som den var, og det er ikke noe ni til fire-jobb å drive eget bilverksted, sier Jan Ivar Mosfjell til Birkenesavisa.

Nå åpner han likevel for å selge bilverkstedet sitt på Mosfjell. Med på kjøpet følger en nyrenovert enebolig som nærmeste nabo på den 16 dekar store tomta. Stedet kan ikke beskrives som annet enn idyllisk når sola skinner som den har gjort mange ganger så langt i sommer.

– Det er ikke mange andre bedrifter som kan skilte med samme miljø og natur rett utenfor døra. På dager som dette er den en luksus, rett og slett, sier han.

Trofast kundemasse

Det var tilbake i 2009 han etablerte bilverkstedet på Mosfjell. Da hadde han i flere år drevet bilverksted på Lund i Kristiansand, men ble lei av en lang reisevei til jobb. Nå kan han spasere 20 meter og låse seg inn i verkstedlokalene.

– For kundene mine er det kortere til Mosfjell fra Birkeland, enn det er til bilverkstedene i Sørlandsparken. Vi har hatt mye å gjøre siden første dag, og har en trofast kundemasse, sier Mosfjell.

Han har i dag to ansatte fra Polen som deler på en heltidsstilling, og som ønsker å fortsette i arbeidet under en eventuell ny eier. Kundene regner han også med er trofaste ved eierskifte.

8,9 millioner

– Dette er jo et livsverk som det ligger mye arbeid bak, og det sitter langt inne å selge. Men en skal jo leve også, og vi selger til riktig pris, sier Mosfjell.

Prisantydninga på eiendommen er satt til 8,9 millioner kroner. Ettersom Mosfjell både selger eiendom med enebolig, og bedrift i samme slengen, er det ingen eiendomsmeglere som ønsket å ta oppdraget. Han annonserer derfor privat på Finn.

– Det vil nok ta litt tid å finne den riktige kjøperen. For folk som kun er interessert i boligen er nok prisen for høy, selv om det er fine muligheter til dyrehold og den slags. Prisen er satt med tanke på at det er et fullt funksjonelt bilverksted, sier Mosfjell, og legger til:

– Foreløpig har responsen uteblitt, men mange har sett annonsen som har ligget ute nesten to uker.

Falt fra taket

Siste offentlige tilgjengelige regnskap for Mosfjell bil er fra 2016. Da kunne eneeieren notere seg et overskudd på 193.000 kroner før skatt. Overskudd har det også blitt de fem siste årene, med 2012 som beste år med overskudd på 533.000 kroner før skatt.

– Får vi ikke den prisen vi ønsker, så må vi se på andre løsninger for videre drift, sier han.

Det var for øvrig i vinter prosessen med å selge skjøt fart. Da snøen lå som tyngst over Birkenes våget han seg opp på taket for å måke den hvite nedbøren bort.

– Jeg falt ned fra taket og skadet meg ganske stygt. Vi har brukt mye penger på dette stedet, og planen var egentlig å jobbe her helt til pensjonsalder, sier han.