Birkeland sikret pallplass

CANADA: Lars Helge Birkeland og Hilde Fenne i kanadiske Canmore. FOTO: IBU / Christian Manzoni

CANADA: Lars Helge Birkeland og Hilde Fenne i kanadiske Canmore. FOTO: IBU / Christian Manzoni

Med en knallsterk siste stående skyting sikret Lars Helge Birkeland pallplassen for det norske laget.

Det skjedde under single mix-stafetten i verdenscuprunden i skiskyting i kanadiske Canmore.

Birkenesløperen gikk helt til topps i den ferske verdenscupøvelsen i sesongens første world cup-runde i Østersund, da med Kaia Wøien Nicolaisen som makker. I Canmore var det Hilde Fenne fra Voss som utgjorde den kvinnelige halvdelen av det norske laget.

I kjent stil

Fenne la et godt grunnlag for medaljeplass med god skyting og ditto innsats i sporet på begge sine etapper. Lars Helge Birkeland måtte bruke av ekstraskuddene på liggende skyting på begge sine etapper, mens den stående skytinga gikk i velkjent Birkeland-stil, det vil si fem blinker rett ned i høyt tempo.

Ut fra siste skyting hadde han seks sekunders ledelse på russeren på fjerdeplass. Den ledelsen holdt han til mål. Dermed fikk mollestadgutten en etterlengtet opptur etter 44. plassen på sprinten tidligere i uka.

«Perfekt stående»

– Jeg er godt fornøyd med innsatsen totalt sett. Det ble litt rufsete på liggende i dag, men stående var perfekt. Det gikk også mye bedre i sporet i dag enn på torsdagens sprint, så det var en fin opptur før konkurransene i USA til helga, skriver 27-åringen i en sms til Birkenes Avisa.

Stafetten ble suverent vunnet av Frankrike, med Østerrike på en like klar 2. plass.

Full rulle til helga

Denne uka beveger verdenscupsirkuset seg til Presque Isle i Maine, der det skal gås sprint torsdag, jaktstart fredag og stafett lørdag (menn) og søndag (kvinner). Det er siste runde i verdenscupen før VM i Holmenkollen starter 3. mars.