Forberedt på flere strømbrudd

Foto: Agder Energi

Trærne som er tynget ned av snø kan fortsatt føre til strømbrudd når mildværet kommer.

Det er Agder Energi som varsler at de forventer flere strømbrudd.

Kraftselskapet melder i en pressemelding at de fortsetter å ha fullt fokus på feilrettingsarbeidet, og at de har montører ute på alle kjente høyspentfeil. De siste dagene har antall kunder uten strøm blitt redusert, men tirsdag har det oppstått nye strømbrudd flere steder ifølge selskapet.

Været har blitt mildere på Agder, og det fører til at trær som har vært tynget ned av snø kan skape nye problemer for kraftselskapet.

Når snøen smelter vil disse trærne rette seg opp igjen, og dersom de kommer i kontakt med linjenettet kan det føre til nye strømbrudd. Det er derfor risiko for nye strømbrudd i de områdene som allerede er berørt, forklarer Agder Energi.

Helikopter har blitt brukt til å befare strømnettet, og dette har ifølge kraftselskapet vært en effektiv måte å lokalisere feil på. I tillegg har det blitt kartlagt flere trær utenfor ryddebeltet som står bøyd inn over strømlinjene.

På grunn av dårlig vær tirsdag har det så langt ikke vært mulig å gjennomføre befaring med helikopter, og dette forsinker feilrettingsarbeidet. Flere droner brukes aktivt for å lokalisere feil, noe som letter arbeidet til montørene, påpekes det i pressemeldinga.

Agder Energi er forberedt på at den varslede nedbøren fortsatt kan skape utfordringer. Samtidig med feilrettingsarbeidet fortsetter linjeryddere å felle de trærne utenfor ryddebeltet som utgjør en risiko.