Dopapir, Sydpolen og Polen

DOPAPIR: Dansk P3 delte ut gratis toalettpapir på Karl Johans gate i Oslo i 2004. Utdelingen var et stunt radiokanalen gjorde i forbindelse med streiken blant transportarbeiderne. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Man kan si mye om dopapir, men at de fleste har bruk for det. Ja, det er sikkert.

LESERBREV: Alle har sin mening om dopapir, både om kvalitet, pris og til hvilken vei dorullen skal henge.

Allerede som 6-åring opplevde jeg noe som skulle danne grunnlag for mitt forhold til dopapir. En ukes ferie hos min gjerrige onkel i Trondheim var det som skulle til. Etter noen få dager gråt jeg mine modige tårer, og ville hjem igjen til et dopapir som ikke ville meg vondt.

Under et særs hyggelig kaffeslabberas her i stua på Furholt nå i vinter, ble dopapir kveldens tema. Dette fordi familiens yngste skal samle inn penger til Polentur. Det ble rett og slett litt drittprat rundt stuebordet.

Da viser det seg, at tante Astrid Furholt hadde gjort en kvalitetstest på dopapir. Dette syntes jeg var både litt morsomt og opplysende, så tenkte jeg ville dele det med dere.

Hvilke kvaliteter mente så Astrid at et dopapir som skulle gjennom Antarktis ha? Joda, først og fremst måtte rullene ha likt antall med tørk, for det var nøye utregnet hvor mye hun skulle bruke. To tørk til bimmelim og tre til bommelom. Hver dag ville det gå cirka 30-40 tørk, for ble det tissa i hver pause.

Det andre var selvfølgelig – hvor mye væske absorberer papiret og vil det revne ved kontakt med det våte? Etter å ha prøvd ut, regnet og målt flere typer, endte Astrid opp med en vinner som hun tok med seg. Papiret hadde riktig antall tørk og det holdt seg helt og fint under bruk.

Vinneren ble Polenkomiteens dopapir «Katrin Pluss». Det ble med til Sydpolen.

Hva kan man si om det? Jo, at etter 66 dager i Antarktis, så kan vi vel si at papiret som nå skal selges er kvalitetssikret. Dette på antall tørk og på holdbarhet. Astrid hadde med 12 ruller og det holdt akkurat.

Hva man mener om mykheten? Vel, det er selvfølgelig opp til hver enkelt sin opplevelse. Astrid sier at det holdt like god kvalitet i 30-40 minusgrader som i plussgrader. Dopapiret er også godtatt av undertegnede, som helt klart har barndommens Trondheimsferier smertelig i minne.

Jeg vil avslutte med et turtips fra Astrid: Skal du ut på tur og skal ha med dopapir? Husk å ta ut papprullen som er midt inni, for den veier også noe.

PS: Dorullsalget starter nå, følg med og løp og kjøp.

 

Ha en drittfin vår,

Kirsti Olga Fredriksen