Tabbenes aften

SKUFFET: Gjøran Mollestad tusler slukøret av banen etter poengdeling mot bunnrival Risør i Birkenesparken tirsdag kveld. Den kjappe teknikeren scoret ett mål og var best på et BIL-lag som ikke viste seg fra sin beste side denne kvelden.

Birkenes berget ett poeng mot bunnrival Risør, til tross for usedvanlig stor gavmildhet i forsvarsarbeidet.

Birkenes har gjemt de tre svakeste lagene til slutt. Kampen i Birkenesparken tirsdag kveld var den første av tre kamper BIL-trener Tor Ivar Ruud har proklamert at skal og må vinnes.

Det så ikke sånn ut de første 45 minuttene, som må være noen av de dårligste birkenesingene har levert denne sesongen. Risør ledet 2-0 til pause etter to gedigne forsvarstabber og generelt elendig spill av hjemmelaget.

Gjestene var ikke mye bedre, men klarte i det minste å utnytte vertskapets tafatte forsvarsspill.

Bedre etter pause

I pausen fikk BIL-spillerne høre det av trener Tor Ivar Ruud, og da lagene kom på banen igjen, kjørte hjemmelaget på for redusering. Og fikk det allerede etter to minutters spill, da innbytter Rune Imenes’ frispark fra 30 meter trillet gjennom hele Risør-forsvaret og inn i nettet.

Like etter satte kaptein Lasse Aamlid et frispark i stanga. Men så var det forsvarsspillet, da. Drøye kvarteret ut i omgangen vinner en Risør-spiss ballen i kamp med to BIL-forsvarere og setter den i nettet, utagbart for keeper Thomas Salvesen. Det tapper litt av lufta ut av BIL-ballongen.

Opphenting

Men ikke av Jakob Flakk. Drøye ti minutter før slutt jager han en lang ball og vinner den i duell med en ellers god Risør-keeper, for så å trille ballen inn i det åpne målet.

Det vekker håpet om hjemmepoeng til live igjen, og få minutter etter setter Gjøran Mollestad, som for så vidt har vært våken kampen igjennom, inn utligningen med hodet. Risør svarer imidlertid sporenstreks; går rett fra avspark og klinker ballen i krysset bak BIL-keeperen.

Dermed er alle poengene på vei til kystbyen igjen. Men det er bare til Jarl Erling Andreassen får et halvgodt treff med venstra fra 25 meter. Ballen daler ned i Risør-nettet og sikrer ett poeng til hvittrøyene.

Misfornøyd trener

Det er ikke nok til å løfte humøret til BIL-treneren.

– For dårlig, rett og slett. Førsteomgangen er jo katastrofal! Det er jo en av årets viktigste kamper, og så virker det som vi ikke vil. Å slippe inn fire mål mot dette laget er helt forferdelig. De to første målene deres er kjempetabber av oss, og det virker som det er farlig hver gang de slår ballen inn i vår boks. Det er ikke besluttsomhet og tøffhet nok, og så får vi heller ikke formasjonen til å sitte. Det er det defensive som er dårlig i dag, og da blir det offensive også dårlig. Ett poeng mot dette laget på hjemmebane er altfor dårlig, det er ikke mer å si om det, oppsummerer Tor Ivar Ruud.

Uforandret i bunnen

Poengtapet får neppe noe å si for bunnstriden, der Lillesand og Randesund 2 synes fortapte med henholdsvis 5 og 7 poeng. På tredje siste ligger Risør med 13 og på plassen over Birkenes med 18 poeng. Birkenesingene møter nettopp Randesund og tabelljumbo Lillesand i de to siste kampene, mens Risør møter Imås (8. plass) og Hisøy (6. plass). Donn 2 har nå overtatt tabelltoppen og leder med tre poeng på Froland og fem poeng på Hånes.

Kampfakta

Birkenes – Risør 4-4 (0-2)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 0-1 (10), 0-2 (32), 1-2 (47) Rune Imenes, 1-3 (61), 2-3 (78) Jakob Flakk, 3-3 (83) Gjøran Mollestad, 3-4 (83), 4-4 (88) Jarl Erling Andreassen.

BILs lag (4-2-3-1): T. Salvesen – E. Christiansen, T. Holte, L. Aamlid, S. Flaa – J.E. Andreassen, S. Mollestad – J. Frigstad (Y. Ibrahim 45 min), G. Mollestad, J. Flakk – K. Aamlid (R. Imenes 45 min).