Storutrykning til påsatt brann

BRANN: Det er en lekestue på eiendommen som har brent ned.

Boligbrannen viste seg å være brann i en lekestue.

Torsdag formiddag rykket store styrker fra brannvesen, politi og ambulanse ut på en boligbrann på Birkeland. Da brannvesenet kom fram til brannen, ble det raskt brakt på det rene at dramatikken var betydelig mindre enn først antatt.

– Utgangspunktet for oss var en melding om boligbrann. Det viste seg ganske fort at det er snakk om en kontrollert nedbrenning av en lekestue i hagen, sier utrykningsleder Tor Inge Fidjeland i Kristiansandsregionen brann- og redning til Birkenesavisa.

Røyklukta kunne kjennes over store deler av Birkeland sentrum i halv elleve tida, og flammene sto høyt da brannvesenet kom til adressen i Nordåsstien. På stedet får Birkenesavisa bekreftet at huseier selv har tent på lekestua, med det formål å fjerne den fra jordas overflate. Naboer skal ha vært varslet om planene.

– Det første en bør gjøre hvis en har slike planer, er å kontakte brannvesenet. Normalt vil man da ikke få tillatelse til noe slikt, sier Fidjeland, og legger til:

– En brann oppfattes dramatisk av naboer og andre som legger merke til det, og det skaper en del ringvirkninger når nødetatene rykker ut.

SLUKKET: Store mengder ressurser fra nødetatene rykket ut etter melding om boligbrann på Birkeland. Det viste seg å dreie seg om en kontrollert nedbrenning av en lekestue.