Starter dansetilbud for barn

DANSELÆRER: Showdanstilbudet blir holdt av musikalartisten Emilie R.-B. Sivertsen, og starter i høst. Her er Sivertsen avbildet under scenen på Birkelandsrevyen. ARKIVFOTO

Fra høsten av blir showdans en del av kulturskoletilbudet på Birkeland.

– Det har ikke vært noe dansetilbud her på bygda, men det har vært etterspørsel etter det, forteller Emilie R-B. Sivertsen (23).

Hun er utdannet musikalartist, og har danset siden hun var tre år gammel. Med hjelp av kulturskolerektor Nina Martinsen har hun nå fått grønt lys til å starte et dansetilbud for barn fra 1.-4. trinn på barneskolen.

– Det har kommet inn rundt 20 påmeldinger, så det nesten fullt. Vi har noen få plasser igjen, sier hun.

Dans og formidling

Sivertsen kommer til å fokusere på showdans, og i høst vil de ta utgangspunkt i den animerte musikalfilmen «Trolls».

– Vi kommer til å jobbe mot en samarbeidsforestilling med kulturskolen i Åmli, og det blir mange spennende dansenumre med sanger fra filmen. Det blir fokus på dans og formidling, forklarer 23-åringen.

Utvide

Sivertsen kommer til å undervise elevene i SFO-tiden hver tirsdag, og hun vil dele elevene i to grupper der de yngste og de eldste elevene går hver for seg.

– Vi håper også å kunne utvide tilbudet etter hvert. Etter å ha fått inn så mange påmeldinger ser man jo at dans er populært blant elevene, sier hun.

Undervisningen blir holdt på Valstrand kulturarena.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å gå i gang. For meg er det utrolig moro at Birkeland endelig får ha et eget dansetilbud, sier Sivertsen.

Musikalartisten, som selv er bosatt i bygda, setter også pris på at hun får jobbe med det hun er utdannet som.

– Jeg trives i alle sjangre innen dans, og det at jeg nå får undervise skolebarn på Birkeland ser jeg virkelig frem til, avslutter hun.