Samling rundt grøt

Grøtfest med gode historier på Herefoss.

Brukerskapt innhold: Denne saken er skrevet av en av våre lesere.

Vi over 60 hadde sin tradisjonelle grautfest fredag kveld i peisestua på Herefoss aldersboliger.  Et tjuetalls frammøtte fikk servert rikelig med god, gammeldags risgraut, tilberedt av Berit Gauslå på fersk melk fra Torfinn Knutsens kuer på Senumstad, og med det vanlige tilbehøret; rød saft, smørøye, kanel og sukker og selvfølgelig mandel i grauten der Helge Wroldsen stakk av med marsipangrisen.

Lotteriet som foregikk på gamlemåten med åresalg og rikelig med gevinster, ga forhåpentligvis noen slanter til kassa.

Kveldens høydepunkt var likevel kåseriet til Gunnar Ravnåsen der han tok oss med tilbake til sin oppvekst på Mjåvatn på 1950 og 1960-tallet. Han fortalte meget livaktig om blant annet bygdeoriginalen Ola Lomåsen som absolutt fornekta at jorda var rund. Han viste til en bekjent som hadde vært i Danmark og fortalt at der var det flatt som ei pannekake. Så da var ikke det mer å diskutere!

Han ville heller ikke høre snakk om at jorda beveget seg for da ville han ha forflyttet seg fra trappa utenfor Fønix til ei anna trapp mens han sov rusen ut i Arendal sentrum.

Gunnar Ravnåsen har i snart fem år hatt sitt ukentlige skråblikk i Frolendingen under pseudonymet Gonder. I fortsettelsen ble det fortalt mange artige episoder om lokale originaler, og lattermusklene fikk seg en kraftig omgang denne kvelden.

Alle dro heim noen kroner fattigere, men rike på minner og gode opplevelser.

 

Innsendt av Olav Heimdal